Η αστυνομία του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί να γελάνε και να πανηγυρίζουν, αφού έχουν πυροβολήσει με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια πορείας κατά της αστυνομικής βίας.

Πρόκειται για μια πορεία η οποία είχε λάβει χώρα στις 31 Μαΐου, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Όπως καταγράφτηκε στο βίντεο, οι αστυνομικοί δεν είχαν καταλάβει ότι οι κάμερες τους δεν ήταν απενεργοποιημένες, αφού ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να ρωτάει αυτόν που φέρει την κάμερα αν λειτουργεί, με εκείνον να απαντάει λανθασμένα πως όχι.

Το τμήμα δήλωσε ότι διενεργεί επανεξέταση 8.000 λεπτών βίντεο από κάμερα, συμπεριλαμβανομένης της διαμαρτυρίας στις 31 Μαΐου, αλλά υπερασπίζεται τους αξιωματικούς που εμπλέκονται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε πρώτα από το Miami Herald.

Ένας από τους αστυνομικούς, που καταγράφτηκαν στο βίντεο, φαίνεται να σπρώχνει μια κοπέλα η οποία βρίσκεται στα γόνατά της στο πάτωμα. Ο αστυνομικός αυτός κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία.