Στην Ελλάδα για διακοπές, βρίσκεται ο Στάνλεϊ Τζόνσον, αγνοώντας τις απαγορεύσεις του γιου του και πρωθυπουργού της Βρετανίας περί «απαραίτητων μόνο» ταξιδίων.

Σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, στο Χόρτο Πηλίου, έφαγε το βράδυ της Πέμπτη (2/7),  ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έχοντας μόνη «συντροφιά» το κινητό του.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον κάθεται μόνος του σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, στο Χόρτο Πηλίου.

Έχει παραγγείλει το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό, σουβλάκι, και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί.

Στις αποκλειστικές εικόνες του LIVE NEWS τον βλέπουμε να απολαμβάνει το κρασί του. Κάποια στιγμή μιλάει στο κινητό του με μια βρετανή δημοσιογράφο.

Παραστατικά, με το ένα του χέρι υψωμένο, της περιγράφει την περιπέτειά του, όταν δημοσιογράφοι μπήκαν μέσα στον κήπο της βίλας του, ενώ δεν παραλείπει να της επισημάνει ότι πέρασε από όλους τους απαραίτητους ελέγχους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τίποτα όμως δεν του χαλά το κέφι. Χαλαρός, τρώει ακόμη και με το χέρι και ελλείψει άλλης παρέας, ασχολείται διαρκώς με το κινητό του.

Έσπασε την καραντίνα το δεύτερο βράδυ

Ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη και από εκεί ταξίδεψε για το Πήλιο, όπου διατηρεί την πολυτελή βίλα του, με την πισίνα και τον ελαιώνα.

Δεν άντεξε όμως τη μοναξιά και έσπασε την καραντίνα για να επισκεφτεί την αγαπημένη του ταβέρνα.

Η κυρία Μάρθα, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, που εδώ και χρόνια είναι η νούμερο ένα επιλογή για την οικογένεια Τζόνσον μίλησε στο LIVE NEWS.

«Όλη η οικογένεια έρχεται για φαγητό εδώ. Είναι γλυκύτατοι και ήρεμοι άνθρωποι. Δοκιμάζουν τα πάντα από την ελληνική κουζίνα».

Ένα ακόμη αγαπημένο στέκι του 79χρονου, που δηλώνει φανατικός θαυμαστής της ελληνικής κουζίνας, είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα στην πλατεία της Αργαλαστής.

«Είναι απλός και ευγενικός».

Το παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο του Παγασητικού, είναι το αγαπημένο καταφύγιο της οικογένειας Τζόνσον για διακοπές εδώ και χρόνια.

Εδώ επέλεξε ο Στάνλεϊ Τζόνσον να χτίσει τη «Βίλα Ειρήνη», την πέτρινη μονοκατοικία με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες, την πισίνα και την μοναδική θέα στο Αιγαίο.

Εδώ απέκτησε φιλίες χρόνων με Έλληνες, που μοιράζονται κάθε χρόνο με τον ίδιο αλλά και με το γιο του Μπόρις τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σκάνδαλο στη Βρετανία η επίσκεψη Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα

Μπορεί ο ίδιος ο Στάνλεϊ Τζόνσον να δήλωσε απαθής από το μπαλκόνι της βίλας του ότι είχε σοβαρούς λόγους για να έρθει Πήλιο, παραβιάζοντας τις οδηγίες του γιου του και Πρωθυπουργού της Βρετανίας για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και ότι έπρεπε να θωρακίσει την περιουσία του από τον κοροναϊό ενόψει της τουριστικής σεζόν όμως ο βρετανικός τύπος δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη αυτή.

Σε ερώτηση πάντως που έγινε στον Μπόρις Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι θα πρέπει για το ταξίδι να ερωτηθεί ο ίδιος ο πατέρας του.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο :