Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, όπου συζήτησαν την πορεία των έργων που ήδη εκτελούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και εκείνα που επιθυμεί ο Δήμος να εντάξει στο περιφερειακό πρόγραμμα.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι έργα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου κ.α. στο τέλος της τετραετίας αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πειραιώς και Νήσων κα Στέλλα Χρυσουλάκη και οι Σύμβουλοι Δημάρχου κ.κ.  Αχιλλέας Κουτσοδόντης και Ηλίας Σαλπέας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σταυρούλα  Αντωνάκου είχαμε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση σχετικά με τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον όμορφο Πειραιά μας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα πως τα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην πόλη προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων και με γρήγορες διαδικασίες και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Πειραιά, υπό τον συντονισμό της κυρίας Αντωνάκου. Από κοινού διαμορφώσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την υλοποίηση κρίσιμων αναπτυξιακών έργων, που θα αλλάξουν την όψη του Πειραιά το επόμενο διάστημα και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή του δυναμική. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη μας Σταυρούλα  Αντωνάκου για τη συμβολή της σε αυτή την προσπάθεια. Αποτελεί πεποίθησή μου πως η επόμενη τριετία θα είναι από τις πιο δημιουργικές που έχει ζήσει ποτέ ο Πειραιάς, στο επίπεδο των έργων».

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδέχθηκα τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Αντωνάκου στο δημαρχείο Πειραιά. Συζητήσαμε για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και για μελλοντικά έργα που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε στην πόλη. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, καθώς και η  μεγάλη ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χρυσουλάκη, καθώς η αρχαιολογία εμπλέκεται σε έργα όπως είναι η επιθυμητή από όλους τους Πειραιώτες ανάπλαση της Πειραϊκής, αλλά και η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ζέας. Η πόλη θα δει εμπράκτως την άριστη συνεργασία μας  με την Περιφέρεια, η οποία ήδη αποδίδει καρπούς. Την επόμενη τριετία θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα στον Πειραιά κι αυτό μας ικανοποιεί καθώς αυτές οι εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις, αποτελούσαν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους Πειραιώτες που γίνονται πράξη. Κοινός  στόχος όλων μας είναι να γίνει η πόλη πιο όμορφη και λειτουργική και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Περιφέρεια στηρίζει το όραμά μας για  έναν καλύτερο Πειραιά».