Ο στρατός της Κίνας ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού από ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και φαρμακευτική εταιρεία.

Τα εργαστήρια όλου του κόσμου ανταγωνίζονται για να βρουν ένα φάρμακο κατά της πανδημίας, η οποία έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2019 στην Κίνα και έχει αποβεί θανατηφόρα για περισσότερες από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Τα μισά σχεδόν από τα 17 εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών αναπτύχθηκαν από κινεζικά εργαστήρια και ινστιτούτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα bangkokpost, ανάμεσα στις προσπάθειες που καταβάλλονται περιλαμβάνεται και η κινεζική εταιρεία CanSinoBIO η οποία συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η έγκριση του εμβολίου

«Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ένα καλό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χημικής απάντησης» επισημαίνει με ικανοποίηση η εταιρεία σε ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Στο πλαίσιο αυτό, η CanSino δήλωσε ότι η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου στις 25 Ιουνίου για ένα έτος. Η χρήση του δεν μπορεί να επεκταθεί χωρίς περαιτέρω εγκρίσεις, ανέφερε.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές επί του παρόντος αν η άδεια αυτή συνιστά εκστρατεία εμβολιασμού στις τάξεις του στρατού, που αριθμεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη. Το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό.