Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του «βρίσκονται βασικά σε άρνηση» σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ δεν κάνουν αρκετά για να την αντιμετωπίσουν.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον κοροναϊό στις ΗΠΑ αυξάνονται, ενώ ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 125.000, οδηγώντας μερικές Πολιτείες, όπως το Τέξας και η Φλόριντα, να ανακαλέσουν μερικά από τα μέτρα που εφάρμοσαν για το άνοιγμα των οικονομιών τους.

«Αυτό είναι μία συνέχεια του πρώτου κύματος και ήταν μία αποτυχημένη προσπάθεια για να σταματήσει το πρώτο κύμα στη χώρα», δήλωσε ο Κουόμο στην εκπομπή του NBC “Meet the Press.”

«Αν ακούσετε τι λέει ο πρόεδρος, τι λένε στις ενημέρωση του Λευκού Οίκου, λένε τα ίδια που έλεγαν πριν από τρεις μήνες. Αρνούνται βασικά το πρόβλημα. Δε θέλουν να πουν στους Αμερικανούς την αλήθεια», είπε ο ίδιος.

«Δε θέλουν να έχουν κάποια ομοσπονδιακή αντίδραση», πρόσθεσε ο Κουόμο. «Γνωρίζω τι λένε: ‘Είστε μόνοι σας,’ Αυτό δεν είναι ένα καλό συναίσθημα, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο απελευθερωτικό».

Ο Κουόμο είπε ότι ο βαθμός μετάδοσης, όπως καταγράφεται μέσω εκτενών διαγνωστικών τεστ, θα πρέπει να καθοδηγεί την διαδικασία επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τον τρόπο δράσης της Πολιτείας του, αφού έγινε το επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης προηγουμένως μέσα στον χρόνο.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων σε άλλες Πολιτείες, που θα μπορούσε να αυξήσει και τα περιστατικά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ