Ο νέος «χάρτης» των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια

Ισορροπεί η βιαστική περσινή πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Δεν υπάρχει αντιστοιχία φέτος μεταξύ πρώην ΤΕΙ και των αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων. Τα τμήματα των ανώτατων ιδρυμάτων φέτος μπαίνουν σε «ομάδες» ανά πρόγραμμα σπουδών και τα πρώην ΤΕΙ αφού αντιστοιχηθούν θα αποκτήσουν δυνατότητα να «δίνουν» μετεγγραφή σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ

Δεν θα υπάρχει αντιστοιχία λοιπόν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μεταξύ των πρώην ΤΕΙ (που «πανεπιστημιοποιήθηκαν» πριν από έναν χρόνο χωρίς μελέτες βιωσιμότητας ή σκοπιμότητας) και των αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων, καθώς το θέμα ανέλαβε η νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης προκειμένου να αντιστοιχίσει προγράμματα και περιεχόμενο σπουδών.

Έτσι, τα τμήματα των ανώτατων ιδρυμάτων φέτος μπαίνουν σε «ομάδες» ανά πρόγραμμα σπουδών, με τα πρώην ΤΕΙ να μην έχουν πια δυνατότητα να «δώσουν» μετεγγραφή σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ. Παράλληλα, 87 τμήματα δεν έχουν αντιστοίχιση με κανένα άλλο (άρα δεν προσφέρουν τη δυνατότητα μετεγγραφής). Πέρυσι υπήρχαν επίσης πολλές δεκάδες τμήματα (73) σε αυτή την κατηγορία.

-Πώς θα γίνουν οι φετινές μετεγγραφές

-Τι λέει στα «ΝΕΑ» για την αλλαγή ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα ΑΕΙ Βασίλης Διγαλάκης

-Ποιες αντιστοιχήσεις σχολών θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι για μετεγγραφές

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk