Με μία μαντινάδα ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια, παρουσία υπουργού Προστασίας του Πολιτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την παράδοση της βεντέτας λέγοντας την εξής μαντινάδα: «Βεντέτες και παλιανθρωπιές/ τη φήμη μας μαυρίζουν/ χαλούν τσ’ ανθρώπινες ψυχές/ κι ούλους μας ταλανίζουν».

Η σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής

Στη σύσκεψη, τοποθετήθηκαν φορείς και παράγοντες των Ανωγείων και του Μυλοποτάμου, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν θέλουν μέτρα καταστολής αλλά μια φιλική αστυνομία που θα εφαρμόζει το νόμο. «Με την ανθρωπιά και το φιλότιμο μας πάτε και στη θάλασσα. Με το άγριο, επαναστατούμε και χάνουμε λίγο τον έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά παράγοντας των Ανωγείων.

Από την πλευρά του δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, ανέφερε ότι ακόμα η κοινωνία των Ανωγείων θρηνεί, ενώ σημείωσε πως «προβλήθηκε μια εικόνα που δεν είναι όλος ο καμβάς. Όμως ατενίζουμε το μέλλον, σχεδιάζουμε και είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά».

Επίσης, ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο Α.Τ της περιοχής, λέγοντας πως είναι υποστελεχωμένο, και με διακυμάνσεις, καθώς την μία έχει δυνάμεις και την άλλη όχι, ζητώντας παράλληλα ένα λειτουργικότερο τμήμα για την κατάσταση του.