Οι συνεχιζόμενες έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, και η επιθετική πολιτική που ακολουθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής θα κυριαρχήσουν στη σημερινή συνάντηση στη Λευκωσία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μπορέλ θα γίνει στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί ο τελευταίος στην Κύπρο σήμερα και αύριο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, μετά το πέρας της συνάντησής τους, οι κ. Χριστοδουλίδης και Μπορέλ θα λάβουν μέρος σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Οι δύο αξιωματούχοι θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση και υλοποίηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.