Στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δικηγόρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τις ποινικές πτυχές που παράγουν τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, με τις συνομιλίες του με τον τέως υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Στη Δικαιοσύνη βρίσκεται το usb με την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον τέως υπουργό, Νίκο Παππά, με τις εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα να αναμένονται ραγδαίες.

Θυμίζουμε ότι στο επίμαχο ηχητικό, ο κ. Παππάς ζητά από τον Σάμπυ Μιωνή, να παρέμβει στον κ. Παπασταύρου (στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρο) να δώσει στοιχεία για την κ. Μαρέβα – Μητσοτάκη. Με τον κ. Μιωνή να του απαντά ότι δεν έχει στοιχεία, ενώ σημειώνει ότι η κυρία Μαρέβα είναι στενή οικογενειακή του φίλη.

Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αναφέρθηκε στα όσα τάραξαν την ελληνική πολιτική σκηνή τα τελευταία 24ωρα.

Αρχικώς ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι δεν έχει πολιτικές επιδιώξεις και δεν έχει λάβει από το ελληνικό κράτος ούτε ένα ευρώ αμοιβή. Ξεκαθάρισε δε ότι «θα μιλήσω νομικά και όχι πολιτικά».

«Έχω στα χέρια μου έναν διάλογο που παρανόμως έχει κτηθεί. Δεν γνώριζε ο κ. Παππάς ότι τον μαγνητοφωνούσαν. Αυτή είναι η νομική μου θέση.

Όμως ο ελληνικός κώδικας ποινικής δικονομίας δίνει τη δυνατότητα να γίνει νόμιμη χρήση των διαλόγων, του κειμένου», σημείωσε.

«Διαβάζοντας ότι ένας πρωτοκλασάτος Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεξί χέρι του Τσίπρα, ενώ κουβεντιάζει με ένα φίλο του, επιχειρηματία, όταν εγώ ως πολίτης αυτής της χώρας και ως δικηγόρος μαχόμενος και τίποτα περισσότερο, ακούω έναν πανίσχυρο Υπουργό της Κυβέρνησης να μιλά στον φίλο του επιχειρηματία και να του λέει »πες κάτι για την Μαρέβα Μητσοτάκη», τρομάζω», συμπλήρωσε.

«Φανταστείτε να είχαμε τον Άδωνι Γεωργιάδη, να μιλά με έναν επιχειρηματία και να του λέει »θα σε βοηθήσω σε μια επένδυση, αλλά θέλω να βγεις και να μιλήσεις σε βάρος της γυναίκας του κ. Τσίπρα»…

Δεν είναι μια θεσμική εκτροπή; Όταν στοχοποιούν τη γυναίκα ενός πρωθυπουργού, τότε τι θα γίνει με τον απλό πολίτη, αν έρθει σε κόντρα με ένα κομματικό στέλεχος θα τον εξαφανίσουν. Αυτά τα πράγματα είναι συμβατά με μια δημοκρατία;»

«Σαν δικηγόρος της κυρίας Μαρέβας έζησα το 2017, 2018,2019 έζησα το κυνηγητό μιας γυναίκας που το μόνο »λάθος» της είναι ότι σχετίζεται με τον κ. Μητσοτάκη. Αυτή η γυναίκα ελέγχθηκε από 3 Εισαγγελείς, τέτοιο έλεγχο δεν έχω ξαναδεί. Και όταν βγήκαν τα πορίσματα ότι δεν υπήρχε θέμα στο πόθεν έσχες και πήγα να πάρω την πράξη αρχειοθέτησης, δεν μου έδιναν τα χαρτιά, μου ζητούσαν το πρωτότυπο. Αν προσπαθούν να συντρίψουν μια γυναίκα πολιτικού αρχηγού, τον απλό πολίτη τι θα του κάνουν;»

Αναφορικά στο αν το ηχογραφημένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για στάθμιση των εννόμων αγαθών και σημείωσε: «Για την ελληνική έννομη τάξη, το να καταγράφεις έναν διάλογο είναι ποινικό αδίκημα, τώρα είναι πλημμέλημα.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρανόμως κτηθέντα μέσα. Πρέπει να κάνουμε στάθμιση των εννόμων αγαθών. Από τη μία πλευρά παραβιάζεται το απόρρητο μιας συζήτησης, μιας συνομιλίας και από την άλλη, υπάρχει ένα άλλο έννομο αγαθό, με αδικήματα σχετικά με διαπλοκή, όπου στοχοποιούνται άτομα χωρίς στοιχεία, ενώ διερευνάται αυτή την στιγμή κι αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα μέσα στην ελληνική δικαιοσύνη που χωρίς στοιχεία ποινικοποιούσε συμπεριφορές πολιτικών αντιπάλων. Αν πιστοποιηθεί ότι δρούσε ένα τέτοιο κύκλωμα σείεται συθέμελα το κράτος δικαίου».