«Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κ. Παππά το Σαββατοκύριακο στην επιτροπή και να του πείτε «άλλα λες εκεί, άλλα λες εδώ». Ο κ. Παππάς είναι νέος και έχει αντοχές».

Με αυτή τη φράση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε στους βουλευτές της ΝΔ αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή η οποία έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα. Όλοι θεώρησαν ότι για άλλη μια φορά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε αποστάσεις από τον άλλοτε κυβερνητικό παράγοντα και συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε αργότερα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να δηλώσει ότι δεν παίρνει αποστάσεις από κανέναν κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι παραποιεί όσα λέει στις καταθέσεις του.

Μάλιστα αναφέρθηκε στη στενή σχέση που διατηρεί τόσο με τον κ. Παππά όσο και με τον κ. Τσίπρα, οι οποίοι, όπως είπε, του τηλεφωνούν ακόμα και σήμερα και τον ενθαρρύνουν. «Προσπαθούν, αφού δοκίμασαν ανεπιτυχώς να υποστηρίξουν ότι ο Τσίπρας κι ο Παππάς με έχουν εγκαταλείψει, να πουν τώρα ότι παίρνω αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παππά», είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας: «Έχω πει επανειλημμένα ότι διαπίστωσα ότι στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους όπως κάποιοι άλλοι».

«Βγαίνω και λέω ότι ο Τσίπρας είναι έντιμος και την ατζέντα να κυνηγάω τη διαφθορά μού την είχε δώσει αυτός και λένε ότι πήρα αποστάσεις από τον Τσίπρα, ο Παππάς με παίρνει σε όλες δύσκολες στιγμές και ζητάει και τη γυναίκα μου (στο τηλέφωνο) για να δει τι κάνει. Αυτή είναι η ανθρωπιά και λένε ότι με έχουν εγκαταλείψει κι ότι εγώ τους δίνω. Τι να δώσω; Έχουν κάνει τίποτα;», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα, παρά τον σάλο που έχει προκληθεί από την επίμαχη συνομιλία υποστήριξε ότι «και ο Παππάς και εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμά τους», ενώ δήλωσε: «Εξακολουθώ να αγαπώ και να εκτιμώ τον Τσίπρα και τον Παππά και όλες οι προσπάθειες να δημιουργήσουν κάποια έριδα ανάμεσά μας θα πέσουν στο κενό. Οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε έτσι τις σχέσεις τους».

«Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα;»

Παρά τη διάψευση του κ. Παπαγγελόπουλου των ερμηνειών περί αποστάσεων εκ μέρους του από τον κ. Παππά, ο ίδιος νωρίτερα φρόντιζε να απεμπλέξει το όνομά του από τις αναφορές στην επίμαχη συνομιλία για την σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. «Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;», είπε. «Έτσι όπως το λέτε, εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κυρία Γκραμπόφσκι, αλλά το έκανε ο κ. Παππάς», του επισήμανε ο «γαλάζιος» Κώστας Καραγκούνης κι εκείνος του απάντησε: «Πάντως εγώ δεν αναφέρομαι πουθενά σε αυτό».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά το ηχητικό υλικό, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση». Μάλιστα έλεγε στους δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως συνιστά «ατράνταχτη απόδειξη της αθωότητας όχι μόνο της δικής μου, γιατί δεν αναφέρομαι πουθενά και προσπαθούν με τεχνάσματα να με εμπλέξουν». «Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά χωρίς εμπάθεια και προσπάθεια διαστρέβλωσης λέει ο Παππάς ότι εμπλέχτηκε στην υπόθεση με παρέμβαση τηλεφώνημα του Νετανιάχου τον λέει και Μπίμπι συνέχεια», σημείωνε ο κ. Παπαγγελόπουλος σε μια απόπειρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την συνομιλία Παππά-Μιωνή.

Κατά τον ίδιο, «από όσα φέρεται να λέει ο Παππάς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ δεν του καθίσαμε (σ.σ. του Μιωνή). Αυτός λέει φέρτε την Τουλουπάκη κάντε το ένα και το άλλο, απειλεί και εκβιάζει». Όσον αφορά τις αναφορές στην συνομιλία περί δικής του «ατζέντας», ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «απίθανο κακοήθη συνδυασμό» καθώς, όπως υποστήριξε, στο σημείο εκείνο υπήρξε συρραφή. «Κι ο Παππάς κι εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμά τους», τόνισε στους δημοσιογράφους. Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και σε συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατόπιν αιτήματος του τελευταίου ενώ εκείνος ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να πει ακριβώς πότε έγινε η συνάντηση αυτή στο σπίτι του κ. Σαμαρά (ή άνοιξη ή φθινόπωρο του 2016 διότι θυμάται ότι ήταν ελαφριά ντυμένος).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην πρωθυπουργός του ζήτησε να βοηθήσει τον Σταύρο Παπασταύρου, πρώην σύμβουλό του, η υπόθεση του οποίου βρισκόταν στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων. «Του είπα “ξέχνα το Αντώνη”. “Εντάξει Μίμη”, μου είπε, “ξέχνα το”», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, δηλώνοντας αργότερα στους δημοσιογράφους ότι: «Δεν με πίεσε ο Σαμαράς, δεν με απείλησε, ούτε με εκβίασε. Ζήτησε να τον βοηθήσω. Το ότι το είπε σε εμένα δεν το θεωρώ παρέμβαση. Ήταν φιλικό το ύφος του και μου το ζήτησε λόγω της σχέσης μας», σημείωσε.