Το όραμα για την επόμενη δεκαετία του Ομίλου ΟΤΕ μοιράστηκε με τους μετόχους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη σημερινή 68η Τακτική Γενική Συνέλευση. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της περασμένης δεκαετίας, που καθόρισε τον μετασχηματισμό του Ομίλου, έθεσε τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής που θα οδηγήσουν τον Όμιλο στη νέα δεκαετία.

«Το 2019 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τον ΟΤΕ. Σημειώσαμε δυνατές επιδόσεις σε όλες μας τις δραστηριότητες, δικαιώνοντας τη στρατηγική που υλοποιούμε τα δέκα τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης αλλά και προκλήσεων από την αγορά. Ήταν, επίσης, μια χρονιά κατά την οποία θέσαμε τα θεμέλια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, για να δημιουργήσουμε τον ΟΤΕ του μέλλοντος» ανέφερε στο μήνυμά του.

Οι τρεις πυλώνες 

Χαρακτηρίζοντας την πορεία του 2019 ως το επιστέγασμα μιας δεκαετίας μετασχηματισμού, τόνισε ότι ο ΟΤΕ εξελίχθηκε από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης. «Μια εταιρεία, που υιοθέτησε από νωρίς την ψηφιακοποίηση, για να προσφέρει στους πελάτες της εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, και για να ενισχύσει την αποδοτικότητά της». Περιγράφοντας τους τρεις πυλώνες, στους οποίους στηρίζεται η στρατηγική της δεκαετίας που ξεκίνησε το 2020, ο κ. Τσαμάζ είπε τα εξής: «Οι πελάτες είναι ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής μας. Στον ΟΤΕ επιδιώκει επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ψηφιακές τους ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούμε και όλα τα σημεία επαφής μαζί τους.

Οι υποδομές είναι ο δεύτερος πυλώνας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να δημιουργούμε τα δίκτυα που θα κάνουν τις τηλεπικοινωνίες ολοένα και πιο γρήγορες, απρόσκοπτες και αξιόπιστες και θα φέρνουν στους πελάτες μας το περιεχόμενο που επιθυμούν. Τα δίκτυα Fiber to the Home και 5G είναι ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο τρίτος και τελευταίος πυλώνας, είναι οι λειτουργίες. Ερευνούμε σχολαστικά κάθε πτυχή του οργανισμού, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε να μετασχηματίσουμε τις βασικές λειτουργίες που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη – τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και
καταστήματα λιανικής – σε ξεχωριστές, ιδιόκτητες εταιρείες, εντός της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ. Θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, αλλά και για να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων».

Πρόκειται για το επόμενο βήμα μετασχηματισμού του Ομίλου, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο και αφορά την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης των τριών κλάδων.