Εκτός πλαισίου χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του πρέσβη της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, περί οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Άγκυρα, το υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης. Τονίζει, δε, πως αποδόθηκαν στον πρέσβη «ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, τονίζοντας πως «επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Τουρκική Δημοκρατία που είδε το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων επιβεβαιώνει ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου και αποδίδονται στον Πρέσβη ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν.

» Κατά συνέπεια, το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, και ότι το Κράτος της Παλαιστίνης είναι πρόθυμο να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

» Το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές οι σχέσεις βασίζονται κυρίως στην καλή γειτονία και στο διεθνές δίκαιο. Το Υπουργείο επιβεβαιώνει επίσης ότι επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη.