Μια πληροφορία που ανατρέπει τα όσα ξέραμε έως τώρα για το κίνητρο της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας έρχεται στο φως και εντείνει ακόμα περισσότερο το μυστήριο.

Η 35χρονη κατηγορούμενη τηρεί σιωπή ιχθύος και δεν έχει μιλήσει ούτε στον δικηγόρο της για να παραδεχθεί ή να αρνηθεί ότι έκανε την επίθεση ή για τους λόγους που προέβη στην πράξη αυτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, υπάρχει ένας και μοναδικός άνθρωπος στον οποίο ανοίχτηκε η 35χρονη.

Πρόκειται για μια παιδοψυχολόγο της αστυνομίας, με την οποία βρέθηκε για μία περίπου ώρα στη ΓΑΔΑ και στην  οποία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η 35χρονη της έδωσε ένα στοιχείο για το κίνητρο πίσω από την επίθεση.

«Η 35χρονη φέρεται να είπε στην παιδοψυχολόγο πως δεν είναι ο 40χρονος η αιτία της επίθεσης. “Δε θα κατέστρεφα τη ζωή μου και τη ζωή της γι’ αυτό”», φέρεται να της είπε.

Προαυλίζεται μόνη της και λαμβάνει τα γεύματά της

Σύμφωνα με την διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η 35χρονη είχε επισκεπτήριο από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος την Παρασκευή.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια των φυλακών, λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου, για λίγες ημέρες μένει μόνη της στο κελί και προαυλίζεται μόνης της. «Σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό στους θαλάμους», αναφέρει.

Απαντώντας στο εάν απέχει από τη σίτιση, είπε ότι «τρώει κανονικά τρία γεύματα την ημέρα».

Η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπως είπε, αν και ζήτησε να εργαστεί, δεν εργάζεται ακόμα, και εξήγησε ότι «εφόσον μπει σε αυτό το καθεστώς, έχει κάποιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Έδειξε ενδιαφέρον για εργασία. Με τα ημερομίσθια, μειώνεται η ποινή της, όπως ισχύει για όλους τους εγκλείστους».

Τέλος ανέφερε ότι η 35χρονη «έχει κάνει ακροάσεις με κοινωνική λειτουργό, αρχιφύλακα, επόπτη εισαγγελέα».

Η κατάσταση της Ιωάννας

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» της Ιωάννας που μέρα με τη μέρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσο τον σωματικό όσο και τον ψυχικό πόνο που της προκάλεσε η επίθεση εις βάρος της.

Η Μαρία Καλοφώνου, γιατρός της 34χρονης Ιωάννας και διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της υγείας της 34χρονης, σημειώνοντας ότι παρά την ψυχολογική επιβάρυνσή της, η Ιωάννα βοηθάει τους γιατρούς.

«Τα τέσσερα χειρουργεία που έχουμε κάνει έχουν πάει καλά. Είχαμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Παρ’ όλη την ψυχολογική της επιβάρυνση, βοηθάει και η ίδια».

Η 34χρονη γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αφού οι θεράποντες γιατροί, με τη βοήθεια ψυχολόγων, της αποκαλύπτουν όσες πληροφορίες χρειάζεται να γνωρίζει.

Όπως είπε «δεν πρέπει να είναι σε άγνοια το κορίτσι. Πρέπει να διαχειριζόμαστε σιγά σιγά τις πληροφορίες, όπως έρχονται».

Η κ. Καλοφώνου σημείωσε πως το αριστερό μάτι της κοπέλας, το οποίο είχε υποστεί έγκαυμα, είναι σε καλύτερη κατάσταση, με τα σημάδια που έρχονται να είναι θετικά.

«Τα σημάδια που έχουμε είναι θετικά. Έχει όραση και είμαστε αισιόδοξοι».

Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο της Ιωάννας, η κ. Καλοφώνου υποστήριξε πως «όταν ζητήσει να το δει, θα το διαχειριστούμε και θα το κάνουμε μαζί. Προς το παρόν δεν το έχει ζητήσει και η ίδια, γιατί της έχουμε εξηγήσει ότι αυτό που θα δει τώρα είναι κάτι μεταβατικό. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσει την ψυχή της με άσχημες εικόνες».