Ο συνήγορος της οικογένειας της 10χρονης Μαρκέλλας, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Αρχικά, ο κ. Κούγιας τοποθετήθηκε πάνω σε όσα ο ίδιος αποκάλυψε περί προσπάθειας χρηματισμού του από την υπερασπιστική γραμμή. «Ο τρόπος που αντέδρασε (ο κ. Νουλέζας), δεν παίρνει κανένα σχόλιο» ανέφερε. Για να συμπληρώσει: «Όταν κάνω ένα σχόλιο στον χειρισμό υποθέσεων, μπορώ να το αποδείξω σε ό,τι λέω».

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως «το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργήθηκε μια πλάνη, ότι αυτό το κορίτσι είναι εγκαταλελειμμένο κι ότι πρόκειται για μια οικογένεια που δεν έχει τα αναγκαία, που δεν ισχύει. Τα αδέρφια της είναι ικανά να φροντίσουν το παιδί αυτό».

Ο γνωστός ποινικολόγος στάθηκε στον τρόπο που χειρίζεται η υπεράσπιση την υπόθεση. Έκανε λόγο για πράγματα που άπτονται της νομικής αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενός δικηγόρου, λέγοντας πως «σε μια υπόθεση που το θύμα είναι ένα κοριτσάκι 10 χρονών, που δεν είχε παρέμβει η δημοσιότητα, που όλοι σκεφτόμαστε ότι αν δεν είχαν παρέμβει τα ΜΜΕ και όλοι να αντιληφθούν ότι είναι ένα πανελλήνιο θέμα, το κοριτσάκι δεν θα ζούσε».

«Όταν ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις να φας και εκδίδεσαι για να ζήσεις, πώς γίνεται να σε βρίσκουν μετά με χιλιάδες ευρώ και συγχρόνως να εξουσιοδοτείς τον δικηγόρο σου να κάνει διαπραγματεύσεις για οικονομική αποζημίωση;» διερωτήθηκε.

Όπως είπε «αυτό σημαίνει ότι έχεις χρήματα και το κρύβεις στην απολογία σου ή δεν έχεις χρήματα και κάποιοι κρύβονται πίσω από σένα για να σταματήσει η έρευνα».

Κύκλωμα πίσω από την απαγωγή

Σημείωσε δε, ότι είναι βέβαιος πως υπάρχει κύκλωμα πίσω από την απαγωγή της μικρής, κάνοντας λόγο για αδιάσειστα στοιχεία που πιθανόν θα προκύψουν από τον έλεγχο πραγματογνωμόνων του κινητού της τηλεφώνου, του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του σκληρού δίσκου.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια «από την στιγμή που δέχθηκε ότι η ίδια χορήγησε τα ναρκωτικά στο παιδί, πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

«Περιμένουμε την κ. πρόεδρο που θα κάνει την ανάκριση να αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη, όμως θα υποβάλουμε ένα υπόμνημα που θα είναι και μηνυτήρια αναφορά γι’ αυτό το αδίκημα και τα αιτήματα να τα χειριστούν πραγματογνώμονες».