Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη σωματείων του επισιτισμού-τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό ζητούν να γίνει παύση εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ και πληρωμών σε εφορία, καθώς και να ανασταλούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, τους τελευταίους μήνες με βάση και τη πρόσφατη υπουργική απόφαση καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα των 534 ευρώ τον μήνα ενώ πολλοί εργαζόμενοι που είτε ήταν με ελαστικές μορφές απασχόλησης, είτε ήταν σε άδεια ασθενείας, είτε δεν έχουν τις προϋποθέσεις για το ταμείο ανεργίας, δεν έχουν από πουθενά εισόδημα τους τελευταίους 4 μήνες!

Αντίστοιχα πολλοί εποχικοί που είχαν βασιστεί στην σεζόν για να βγάλουν τα έξοδα της χρονιάς, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, εφόσον και αυτοί θα καλούνται να ζήσουν για για όλη τη χρονιά με 1200 ευρώ!

Επίσης με βάση τα νέα μέτρα, και την απαράδεκτη νομοθέτηση του «Συν-Εργασία» που μειώνει έως και 20% τους μισθούς, καθώς και με τις μαζικές απολύσεις που είτε έχουν γίνει, είτε θα γίνουν το επόμενο διάστημα, κανένας εργαζόμενος, άνεργος δε θα μπορεί να καλύψει τα έξοδα σε λογαριασμούς, δάνεια κ.λπ.

Ενώ στα κανάλια και στις δηλώσεις οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διατυμπανίζουν πως τα 534 είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, με βάση την τελευταία ΚΥΑ, υπάρχουν διατυπώσεις που δεν το εξασφαλίζουν, και ήδη υπάρχουν εργαζόμενοι που καταγγέλλουν πως τους έγινε κατάσχεση του επιδόματος, λόγω χρεών!!!

Μαζί με τον αγώνα, ώστε να καλυφτεί το εισόδημα εξολοκλήρου με βάση την ΣΣΕ στον κλάδο, αγωνιζόμαστε:

  • Να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο!
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας!
  • Να γίνει παύση πληρωμών σε εφορία και τράπεζες!
  • Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Εμείς πληρώσαμε ήδη πολλά!».