«Προφανώς θα υπάρξει διερεύνηση και σε πολιτικό επίπεδο καθώς αφορά παράκεντρα εξουσίας και έρχεται πολύ κοντά στον πυρήνα της διακυβέρνησης και ενέχει πολιτικά στοιχεία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και εμπλοκή αξιωματικών της ΕΛΑΣ που έπαιρναν εντολές από το ζεύγος Καμμένου για να συλλάβουν δημοσιογράφους.

«Η εισαγγελία θα πρέπει να προχωρήσει την έρευνα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με ζητήματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο θα πρέπει να εξαντλείται στην έρευνα του μέχρι το τελευταίο στοιχείο» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.

Ερωτηθείς για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως «το δικαίωμα για κάτι τέτοιο ανήκει και στην αντιπολίτευση και εάν το επιθυμεί μπορεί η ίδια να ζητήσει την διερεύνηση των ζητημάτων αυτών».

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει «πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης» σημειώνοντας πως «ότι άπτεται της δημόσιας τάξης θα διερευνηθεί».

Ο κ. Γερπαετρίτης τόνισε την ανάγκη αυτοκάθαρσης σημειώνοντας ότι «εάν αποδειχτεί ότι υπάρχει στίγμα η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα».