Γυναικείες» και «ανδρικές», σκληρές και παιδικές, κωμικές ή δραματικές, οι ταινίες που θέλουμε να δούμε κάθε χρόνο είναι αμέτρητες. Τόσο, που ακόμη και φέτος απέχουμε πολύ από το να τις έχουμε παρακολουθήσει όλες. Πλέον, οι σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς έρχονται στο Vodafone TV, αμέσως μετά την προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες, ώστε να μπορούμε να τις απολαύσουμε όπου και όποτε το επιθυμούμε. Και ο Ιούνιος φαίνεται ότι θα είναι ένας πολύ… κινηματογραφικός μήνας.

Οι μεγάλες πρεμιέρες του Ιουνίου

The Lighthouse

Η συγκλονιστική ταινία του Robert Eggers, με πρωταγωνιστές τους Willem Dafoe και Robert Pattinson σε δύο από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της ζωής τους, αποθεώθηκε στις Κάννες, και όχι άδικα. Οι δύο ήρωες βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα φάρο, στο όριο μεταξύ θάλασσας και στεριάς, φύσης – στην πιο σκληρή μορφή της – και πολιτισμού. Σύντομα, η ζωή τους στο απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί της Νέας Αγγλίας του 1890 μετατρέπεται σε πάλη για τη διατήρηση της πνευματικής τους ακεραιότητας.

Αν και χαρακτηρίζεται ως ταινία τρόμου (το genre που ανέδειξε τον ταλαντούχο σκηνοθέτη της, Robert Eggers), το Lighthouse δεν μας προκαλεί φόβο με τον τρόπο που τον έχουμε συνηθίσει. Ο τρόμος εδώ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο εμβάθυνσης στην ανθρώπινη φύση. Είναι βαθύς – ουσιαστικά υπαρξιακός – και αδυνατεί να χωρέσει σε jump scares. Η αισθητική της ταινίας, διαθέσιμη ήδη στο Vodafone TV, ανήκει επίσης στα μεγάλα της πλεονεκτήματα: Ασπρόμαυρη και με καταπληκτική φωτογραφία, αποκτά έναν γκόθικ χαρακτήρα που αναδεικνύει τα νοήματά της. Άλλωστε, η κεντρική της επιρροή, όχι τόσο ως προς το σενάριο όσο ως προς την αίσθηση, είναι το ομώνυμο διήγημα του σκοτεινού ρομαντικού συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Little Women

Αν θέλετε τη γνώμη μας, η ίδια η παρουσία της Greta Gerwig στο ρόλο της σκηνοθέτιδας θα έπρεπε να είναι αρκετή για να πείσει τον οποιονδήποτε να παρακολουθήσει το Little Women. Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη μας ότι το cast απαρτίζεται από ορισμένες από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς τους (Meryl Streep, Laura Dern, Saorsie Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen), οποιαδήποτε περαιτέρω παρότρυνση περιττεύει. Ωστόσο, το Little Women, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε ήδη από 06/6 στο Vodafone TV, δεν ξεχωρίζει μόνο για τους συντελεστές του.

Το σενάριο στηρίζεται, φυσικά, στο κλασικότερο ίσως γυναικείο μυθιστόρημα όλων των εποχών. Τοποθετημένο στον 19ο αιώνα, το βιβλίο – με τη σειρά της και η ταινία – εξετάζει την γυναικεία ταυτότητα που έχει αρχίσει να μεταλλάσσεται, καθώς οι γυναίκες μόλις που έχουν αρχίσει να διεκδικούν ορατότητα σε μια καθαρά ανδρική κοινωνία. Μέσα από την επιθυμία της Τζο να γίνει συγγραφέας, και τη συντροφικότητα μεταξύ των τεσσάρων αδερφών Μαρτς, παρακολουθούμε την προσπάθεια των γυναικών να πραγματώσουν την ανάγκη τους για έκφραση και ισοτιμία. Η ματιά της Gerwig δίνει μια σύγχρονη πνοή στο σενάριο, κρατώντας την πλούσια αισθητική των ταινιών εποχής. Στο τέλος βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανέμορφη ταινία, που προσεγγίζει το κλασικό με έναν φρέσκο – και σίγουρα καθόλου μουσειακό – τρόπο.

Sonic: Η ταινία

Εκτός από εμάς που μεγαλώσαμε παίζοντας παιχνίδια με τις περιπέτειες του διάσημου μπλε σκαντζόχοιρου – και δεν είμαστε λίγοι – η ταινία Sonic The Hedgehog είναι απολαυστική και για τους… αμύητους κάθε ηλικίας. Ο ταχύτατος ανθρωπόμορφος σκαντζόχοιρος Sonic, με τη βοήθεια ενός αστυνομικού, προσπαθεί να νικήσει την σατανική ιδιοφυΐα Mr Robotnik που θέλει να κάνει πειράματα πάνω του. Στην προσπάθειά τους να τον κατατροπώσουν, μπλέκονται σε τρομερές, συχνά ξεκαρδιστικές περιπέτειες, ενώ συνειδητοποιούν μεγάλες αλήθειες για τον κόσμο, τη φιλία και τον εαυτό τους.

Η ταινία, η οποία είναι διαθέσιμη από αρχές Ιουνίου στο Vodafone TV, περιλαμβάνει στο cast της και την απόλυτη εγγύηση διασκέδασης: Τον Jim Carrey στον ρόλο του κακού, Mr Robotnik. Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός μας ξαφνιάζει και σε αυτή την ταινία με τις υποκριτικές του δυνατότητες, αλλά και με τις διάσημες γκριμάτσες του!

Μπορούμε να απολαύσουμε και τις τρεις ταινίες, όπως επίσης και έναν μεγάλο κατάλογο από πρεμιέρες αμέσως μετά την προβολή τους στο σινεμά, στο Vodafone TV. Εκεί θα βρούμε και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ, αλλά ολοκαίνουργιες σειρές on demand. Και, φυσικά, από τον Φεβρουάριο μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις αγαπημένες μας παλιές και νέες σειρές και ταινίες της HBO, αφού το Vodafone TV έγινε το «Σπίτι της HBO στην Ελλάδα».

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.