Την περιπέτεια του Βρετανού πρωθυπουργού στην εντατική περιγράφει ο πατέρας του και πρώην ευρωβουλευτής της Αγγλίας, Stanley Johnson.

Στην αποκλειστική συνέντευξή του στο MEGΑ, ο Johnson αφηγείται ανέκδοτες ιστορίες από τις διακοπές στο οικογενειακό εξοχικό του, στο Πήλιο, και αναφέρεται στο προφητικό βιβλίο του «Ο Ιός» που προέβλεψε την πανδημία του κοροναϊού.

Σαράντα χρόνια μετά την αρχική έκδοση του βιβλίου «The Virus», ο συγγραφέας και πρώην πολιτικός, Stanley Johnson, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, επανέκδωσε το βιβλίο του με αφορμή τον κοροναϊό.

Στο βιβλίο, ο πρώην ευρωβουλευτής της Αγγλίας, εντοπίζει σημαντικές ομοιότητες της πανδημίας του κορονοϊού.

«Βασίζεται στα γεγονότα στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας όπου ξέσπασε ένας πολύ μεταδοτικός ιός. Το κυρίως μήνυμα που έμαθα, είναι ότι θα πρέπει να απομονώνονται οι αρχικές επαφές και την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνεται ο εντοπισμός της αιτίας του ιού», λέει στο MEGA ο Stanley Johnson.

Για την πανδημία του κορωνοϊού σημειώνει: «θα πρέπει να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ακόμη και με τη συνεργασία των κινεζικών αρχών για να εντοπίσουμε την πηγή του ιού. Επιπλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον γιατί ο ιός αυτός θα επιστρέψει».

Ο Stanley Johnson περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που πέρασε ο γιος του και πρωθυπουργός της Βρετανίας στην εντατική.

«Νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες. Εν μέρει σταθήκαμε τυχεροί γιατί το ποσοστό θνησιμότητας του κορονωϊού ήταν συγκριτικά χαμηλό σε σχέση με άλλες αερομεταφερόμενες λοιμώξεις. Στην Αγγλία τώρα αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτική κατάσταση, όπως πιθανόν και στην Ελλάδα για τον βαθμό χαλάρωσης του μέτρου της καραντίνας».

Σφοδρός υποστηρικτής της παραμονής της Βρετάνιας στην ΕΕ, αποδέχτηκε την ήττα, με την έξοδο της Αγγλίας από την Ένωση των 27 να είναι γεγονός, ωστόσο αποκαλύπτει τα «αγκάθια» της διαδικασίας εξόδου.

«Αποδέχομαι το γεγονός ότι η χώρα επέλεξε να βγει από την ΕΕ. Τώρα η πρόκληση είναι να βρεθεί μια σταθερή θετική λύση, η οποία δε θα διαγράψει όσα καλά έγιναν μέχρι τώρα».

Δηλωμένος φιλέλληνας και μελετητής της ελληνικής γραμματείας, εκφράζει την επιθυμία γρήγορα να βρεθεί στην Ελλάδα στο εξοχικό του, ενώ διηγείται ανέκδοτες ιστορίες από τις διακοπές του.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία σε μια πολύ όμορφη χερσόνησο στο νότιο Πήλιο. Μοιάζει με όνειρο. Θυμάμαι κάποτε που γέμιζαν την πισίνα αλλά ξέχασα να βάλω την τάπα και είχε αδειάσει το επόμενο πρωί. Είχα πάει για κολύμπι σε μια απομονωμένη παραλία, όταν βγήκα από τη θάλασσα συνειδητοποίησα ότι είχα πάνω μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου».

Ο Stanley Johnson έκλεισε με μια ευχή στα ελληνικά για τους Έλληνες αναγνώστες: «εύχομαι πολύ να απολαύσετε το βιβλίο μου».