Μια απέραντη νηοπομπή 

Το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών εμπνέει διαχρονικά τους έλληνες ζωγράφους.

Η «ναυτική φύση» ή το «ναυτικό DNA» των Ελλήνων που τιθασεύουν εδώ και αιώνες τις θάλασσες και τα πελάγη είτε με τα απλά καΐκια των μεροκαματιάρηδων ψαράδων και ναυτικών, είτε βεβαίως με τα φορτηγά καράβια και τα υπερωκεάνια που αποτελούν την προμετωπίδα της ελληνικής ναυτιλίας, κέντρισε το ενδιαφέρον και των σπουδαίων καλλιτεχνών της χώρας.
Από τους προπάτορες της ελληνικής θαλασσογραφίας, Κωνσταντίνο Βολανάκη και Ιωάννη Αλταμούρα έως τους μεγάλους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα όπως ο Κωνσταντίνος Παρθένης και ο Νικόλαος Λύτρας, οι οποίοι κατά περίσταση αποτύπωναν στους καμβάδες τους τη θάλασσα ή τους ζωγράφους του ελληνικού αιγαιοπελαγίτικου τοπίου όπως ο Σπύρος Βασιλείου και ο Κώστας Γραμματόπουλος και τους σημερινούς συνεχιστές τους Γιάννη Παπανελόπουλο και Γιάννη Αδαμάκη, οι στόλοι των πλοίων αποτέλεσαν πηγή ανεξάντλητης έμπνευσης. 
Το BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ανατρέχει στην Ιστορία της ελληνικής τέχνης για να ανασύρει τα έργα των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων οι οποίοι αποτύπωσαν με απαράμιλλο τρόπο τη θάλασσα, τις βάρκες, τα πλοία και τις ναυμαχίες σε ελληνικά νερά. 
BHMAgazino
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk