Ναυτιλία: Η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας

Οι πολλαπλές ελληνικές πρωτιές στον παγκόσμιο θαλάσσιο στίβο μάς κάνουν υπερήφανους.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της αρμόδιας διεύθυνσης θαλασσίων μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTΑD), της Eurostat και της πολυεθνικής εταιρείας οικονομικών πληροφοριών και αναλύσεων IHS Markit, η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός «γίγαντας» στην παγκόσμια ναυτιλία.

Παρά τις τιτάνιες επενδύσεις των τελευταίων ετών από την Κίνα και τις πολυετείς προσπάθειες των μεγάλων δυνάμεων της διεθνούς οικονομίας όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία, η χώρα μας στις αρχές της χρονιάς διατηρούσε τον μεγαλύτερο στόλο εμπορικών πλοίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές του ελληνικού θαύματος στους ωκεανούς, σταχυολογεί σχόλια και τοποθετήσεις από παράγοντες του χώρου και γνώστες του αντικειμένου και παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία από εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις και έρευνες που συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα: παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών και τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών, ο ελληνόκτητος στόλος αποτελεί τη σημαντικότερη δύναμη στην Ευρώπη και τον κόσμο, με προοπτικές να κυριαρχεί σε πελάγη και ωκεανούς για πολλά ακόμη χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Δείτε επίσης
BHMAgazino
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk