«Φωτιά» πήρε η μάχη της δεύτερης θέσης μετά το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ! ΑΕΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 σε ένα ματς με εντάσεις, διακυμάνσεις, δύο πέναλτι, πολλές διακοπές και… κανέναν νικητή. Πλέον η Ένωση είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν πως η εν λόγω μάχη θα εξελιχθεί σε θρίλερ.

Η ΑΕΚ επί της ουσίας σπατάλησε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει, μιας και δεν μπόρεσε να επιβληθεί του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς της έβαλαν δύσκολα, καθώς προηγήθηκαν δύο φορές, όμως ισοφαρίστηκαν ισάριθμες και έτσι έφυγαν από την Αθήνα με τον βαθμό.

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε μια ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κρήτης. Μιας και είδαμε ένα νέο αμυντικό δίδυμο, αλλά και τους Βέρντε, Αραούχο, στο βασικό σχήμα. Η ΑΕΚ θα αγγίξει το γκολ με το «καλημέρα». Μόλις στο 3’ ο Αραούχο θα βγει στην πλάτη της άμυνας του Άρη, θα πιάσει ανενόχλητος μια κεφαλιά, όμως ο Κουέστα θα τον νικήσει, αντιδρώντας εξαιρετικά.

Τα πλάνα του Μίκαελ Ένινγκ θα αλλάξουν αναγκαστικά από νωρίς. Στο 13’ ο Βέλεθ θα αποχωρήσει με τραυματισμό και θα πάρει τη θέση του ο Μπα, με την κίνηση αυτή να φέρνει και εσωτερικές αλλαγές. Ενώ τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους θα γίνουν μεγαλύτερα λίγο μετά, μιας και θα τραυματιστεί και ο Σόουζα, με τον Λάρσον να τον αντικαθιστά.
Η ΑΕΚ απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να βρει ρυθμό και να γίνει απειλητική.

Στο 36’ ο Βέρντε θα πιάσει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Άρη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Η Ένωση είχε την μπάλα στην κατοχή της έχοντας αφήσει τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο. Στο 40’ ο Σιμάνσκι θα βρει την μπάλα στρωμένη μπροστά του, όμως το πλασέ που θα δοκιμάσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αραούχο θα βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα του Άρη, όμως θα κάνει ένα πολύ κακό πλασέ, σημαδεύοντας άουτ. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα του αγώνα θα αλλάξουν. Μετά από εξέταση στο VAR ο Παπαπέτρου θα καταλογίσει πέναλτι, για σπρώξιμο του Μάνταλου στον Μπα, εκτός φάσης! Ο Γκάμα θα το εκτελέσει εύστοχα και στο 55’ ο Άρης θα κάνει το 0-1! Ο Καρέρα θα κάνει την πρώτη του κίνηση στο ματς, περνώντας τον Ολιβέιρα αντί του Λιβάγια.

Στο 62’ η ΑΕΚ θα ισοφαρίσει! Ο Μάνταλος θα κάνει ένα ωραίο γύρισμα από αριστερά και ο Αραούχο θα «εκτελέσει» τον Κουέστα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια! Η Ένωση θα βρει έτσι γρήγορα την αντίδραση που έψαχνε, αφήνοντας πίσω το… σοκ από το γκολ των φιλοξενούμενων.

Η Ένωση θα αγγίξει την ανατροπή στο 68’, όμως και πάλι ο Σιμάνσκι θα αστοχήσει… ανενόχλητος, μετά από ένα καταπληκτικό γύρισμα του Λόπες. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά θα απειλήσει και πάλι, με το απευθείας φάουλ του Βέρντε να αναγκάζει τον Κουέστα σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 75’ όμως ο Άρης θα… κόψει τη φόρα της ΑΕΚ. Ο Μαρτίνεζ θα σκοράρει με το κεφάλι και θα κάνει το 1-2 για τον Άρη, που θα πάρει ξανά το προβάδισμα! Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι θα μεταφερθεί όπως είναι λογικό στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 84’ όμως η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι, σε σπρώξιμο του Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή από τον Τόμσο! Ο Πορτογάλος φορ θα αναλάβει την εκτέλεση και η Ένωση θα ισοφαρίσει ξανά, κάνοντας το 2-2! Στα λεπτά που απέμεναν δεν θα αλλάξει κάτι. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή, όμως το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, με ΑΕΚ και Άρη να φεύγουν από το παιχνίδι με έναν βαθμό.