Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», αναφορικά με την υπόθεση της μικρής Μαρκέλλας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και τον ρόλο που είχε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

«Είναι λάθος να αναφέρεται ότι το “Χαμόγελο” προσπάθησε να πάει το παιδί σε ίδρυμα, γιατί δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Κάναμε αναφορά στην εισαγγελία για την κοινωνική έρευνα που κάνει. Η εισαγγελέας ανηλίκων έχει τη γνώση, τις δυνατότητες και τις κοινωνικές υπηρεσίες στα χέρια της για να δει πώς ζει το παιδί και το μέλλον του σε ένα πλαίσιο οικογένειας. Οποιαδήποτε οικογένεια που είναι υγιής είναι ο κόσμος ολόκληρος από το καλύτερο παλάτι. Άρα το να προσπαθεί ο αδερφός, ή κάποιος άλλος να πει για το ”Χαμόγελο” ότι προσπαθεί να πάει το παιδί σε ίδρυμα ήταν λάθος. Η προσπάθεια που κάναμε για να βρεθεί το παιδί ήταν τεράστια. Και αν δεν υπήρχε αυτή η κινητοποίηση ίσως να μην είχε βρεθεί το παιδί», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Απαντώντας στο ότι ο αδερφός της Μαρκέλλας προχώρησε στις σχετικές δηλώσεις για το «Χαμόγελο» από φόβο ότι μπορεί να υπάρξουν διαδικασίες απομάκρυνσης της μικρής από το οικογενειακό της περιβάλλον, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι «αυτό το ξέρει μόνο η εισαγγελέας ανηλίκων. Εμείς είμαστε ένας φορέας που στηρίζει απλά τη διαδικασία. Αυτά που καταγγέλθηκαν, για τα οποία ενημερώθηκε το “Χαμόγελο”, είναι όλα αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, είναι όλα αυτά που διοχετεύτηκαν στην αστυνομία. Βοηθήσαμε τις αρχές να προχωρήσουν στην εξιχνίαση, χωρίς να είναι αρμοδιότητά μας να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Φυσικά το παιδί πρέπει να προστατεύεται. Ζητήσαμε από όλα τα μέσα να αφαιρεθεί η φωτογραφία της. Μόνο με αγάπη, θαλπωρή και ασφάλεια μπορεί το παιδί να συνεχίσει».

«Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν του κοντινού περιβάλλοντος και κάποιοι από την οικογένεια γνώριζαν, και έπρεπε να προστατεύσουν το παιδί από οποιαδήποτε κατάσταση», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Γιαννόπουλος: