Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεση της 33χρονης γυναίκας, η οποία έχει συλληφθεί προκαλεί σοκ. Όπως προκύπτει από τα όσα φέρεται να έχει η ίδια δηλώσει η γυναίκα έδωσε στη μικρή Μαρκέλλα ηρεμιστικά, καθώς και κοκαΐνη.

Ωστόσο, όσο περισσότερο «ξεψαχνίζουν» την υπόθεση οι Αρχές, αυτά που «βρίσκουν» προκαλούν ανατριχίλα.

Περιγράφοντας την ημέρα της αρπαγής της 10χρονης μαθήτριας, η 33χρονη φέρεται να κατέθεσε: «Την Πέμπτη πήρα ένα ταξί και πήγα στις 12:15 στο σχολείο του κοριτσιού και περίμενα να σχολάσει. Μόλις την είδα, την ακολούθησα. Σκέφτηκα όλα πάνε καλά, μου έκατσε “λουκούμι”». Σε ερώτηση εάν είχε ξαναπάει στο σχολείο της μικρής Μαρκέλλας, απάντησε: «Ναι, άλλη μια φορά πριν από την καραντίνα αλλά δεν την είχα δει».

Σύμφωνα με το Open, η 33χρονη φέρεται να περιγράφει στη συνέχεια τα εξής: «Της πήρα κουλούρι και χυμό και κάποια στιγμή βαφτήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες, τις οποίες είχα σε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πέταξα αφού πρώτα έσβησα τις φωτογραφίες». Και στη συνέχεια φέρεται να ομολογεί ότι «της έδωσα τρία υπνωτικά χάπια με κουτάλι, όπως το σιρόπι. Εγώ έκανα χρήση κοκαΐνης και πήρα τρία υπνωτικά χάπια. Την επόμενη ημέρα κοιμόμασταν όλη την ημέρα. Δεν σηκωνόταν και της έβαλα κοκαΐνη στα δόντια».

«Η Μαρκέλλα μου άρεσε πάντα»

Ακόμα, όπως αναφέρει το Star, η «κοκκινομάλλα» φέρεται να «εξομολογήθηκε» στους αστυνομικούς τα «αισθήματά» της για τη 10χρονη.

«Η Μαρκέλλα μου άρεσε πάντα. Τη συμπαθούσα πολύ σαν παιδί. Μακάρι να ήταν κόρη μου. Ήξερα την οικογένεια της και ήθελα να την πάρω για μένα, ήθελα να τη σώσω, να μείνουμε μαζί, όχι κάτι άλλο. Λόγω της κατάστασής της θεώρησα ότι θα ήταν εύκολο. Την σκεφτόμουν αρκετά…» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η 33χρονη.

Μάλιστα, φέρεται να χρησιμοποίησε την κόρη της ως… δόλωμα για να καταφέρει να πείσει τη 10χρονη να την ακολουθήσει.

«Της είπα ότι είμαι η μαμά της (όνομα της κόρης της) και ότι έχω συνεννοηθεί με τη μαμά της να την πάρω εγώ. Η Μαρκέλλα χάρηκε, νόμιζε θα παίξει με την (όνομα της κόρης της) και ήρθε μαζί μου», φέρεται να είπε.

Ακόμη, ανέφερε, πως η μικρή της είπε πως την αγαπάει.

Η 33χρονη, απολογείται στον ανακριτή την Δευτέρα, 22 Ιουνίου, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και πήρε η ίδια.

Την είδε για πρώτη φορά ο αδερφός της

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA σήμερα, έξι μέρες μετά την εύρεση της 10χρονη επετράπη στον αδερφό της να τη δει για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει το MEGA, η συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά. Εκείνος προσπάθησε να μην της κάνει ερωτήσεις που καίνε για να μην την ταράξει.

Στη συνάντησή τους ο Χρήστος τής έκανε δώρο μια κούκλα του Spiderman, και στην ερώτηση του γιατί όχι μία κούκλα, απάντησε ότι «αυτή την ώρα η αδερφή μου έχει ανάγκη από έναν άντρα, και τι καλύτερο από τον αγαπημένο μας ήρωα».

Στο νοσοκομείο επισκέφθηκε τη μικρή Μαρκέλλα και η θεία της. Αύριο μέσα στη μέρα η εισαγγελέας ανηλίκων ζήτησε να δει μέλη της οικογένειας της μικρής.

«Γιατί δεν με παίρνεις μαζί σου;»

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο MEGA, η μικρή Μαρκέλλα «είναι καλά, συζητάει, μας ζητάει όλο και περισσότερο. Σε γενικές γραμμές είναι συζητήσιμη όσον αφορά στο θέμα, αλλά μόνο στους ανθρώπους της».

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως «δεν δείχνει φοβισμένη, μου αναφέρει κάποιες φορές ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί».

Αναφορικά με το πότε θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και που θα βρεθεί μετά απάντησε πως «δεν έμαθα κάτι, όλα έχουν να κάνουν με τον Εισαγγελέα και τις Αρχές».

Τέλος υπογράμμισε πως «το παιδί θέλει να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μου είπε »γιατί δεν με παίρνεις μαζί σου;»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Βεράμης για να καταλήξει πως «είναι ήρεμη όταν είναι με τους ανθρώπους της».

Κούγιας στο MEGA: Προκαλεί η υπεράσπιση της 33χρονης στην υπόθεση της Μαρκέλλας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του αδερφού και της μητέρας της 10χρονης Μαρκέλλας, που απήχθη προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο κ. Κούγιας σημείωσε πως από τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως η 33χρονη κατηγορούμενη δεν έδρασε μόνη της.

«Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, με οδηγούν σε μια υποψία, ότι η κυρία δεν είναι μόνη της, ότι αυτό που η ίδια διηγείται δεν έγινε μόνο από αυτήν».

Ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε μεταξύ άλλων πως η δράστρια ίσως από φόβο δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.

«Είτε από φόβο, είτε γιατί πίσω από αυτήν την ιστορία βρίσκονται σημαντικά πρόσωπα. Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι οι απαντήσεις που δημοσιοποίησε ο συνάδελφός μου και οι οποίες προκαλούν την κοινή λογική».

Συνήγορος 33χρονης στο MEGA: Ήθελε μόνο να περιποιηθεί την μικρή Μαρκέλλα

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Βασίλης Νουλέζας, ο συνήγορος της 33χρονης που κατηγορείται για την αρπαγή, τον βιασμό και την χορήγηση ναρκωτικών ουσιών στην 10χρονη Μαρκέλλα.

«Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η εντολέας μου που αντιμετωπίζει τέσσερις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεν έχει ακόμη απολογηθεί. Είμαστε στο στάδιο ότι έχω λάβει τη δικογραφία, πρόλαβα να την αναγνώσω λίγο, ώστε να μου παράσχει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη από 11 έως 13/06 οπότε και την επέστρεψε στην οικία της», ανέφερε ο κ. Νουλέζας.

Σε παρέμβαση του Νίκου Ευαγγελάτου ότι δεν επέστρεψε την μικρή Μαρκέλλα στο σπίτι της, και ότι της έδωσε λεφτά για να επιστρέψει, ενώ το παιδί παράπαιε από τη χρήση ναρκωτικών, ο κ. Νουλέζας απάντησε :

«Σε ό,τι αφορά στην ημερομηνία επιστροφής της ανήλικης, της οποίας ούτε καν το μικρό όνομα δεν θα πρέπει να αναφέρουμε και θα πρέπει να σεβαστούμε τα ψυχικά τραύματα που προκλήθηκαν από την άδικη συμπεριφορά που είχε η εντολέας μου. Θα λογοδοτήσει για τις πράξεις που πραγματικά τέλεσε αλλά όχι για εκείνες που τις αποδίδονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

«Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η κατηγορούμενη γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια της 10χρονης. Για αυτή τη δεκάχρονη και την οικογένεια έγινε πραγματογνωμοσύνη από την ψυχολόγο. Η ψυχολόγος καταλήγει ότι εκτός από την κούραση από το ηρεμιστικό που της χορηγήθηκε, καταλήγει και λέει για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και λέει για τον πατέρα που έκανε ερωτικές πράξεις με την νταντά, μπροστά στα παιδιά, με την οποία νταντά αργότερα συνήψε ερωτικό δεσμό και εγκατέλειψε την μητέρα της», συνέχισε ο συνήγορος της 33χρονης.

«Η 33χρονη γνωρίζει καλά την οικογένεια, γνωρίζει την ανήλικη, έχει ανήλικη θυγατέρα 7 ετών που είχε συναναστροφή με την 10χρονη και έμεναν στην ίδια πολυκατοικία. Πράγματι είπε ψευδώς στη 10χρονη ότι είχε συνεννοηθεί με τη μητέρα της. Όμως ο λόγος που κινήθηκε για την ανήλικη ήταν επειδή ήταν ατημέλητη, παραμελημένη, και δεν ζούσε με τον καλύτερο τρόπο εκεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Την παραλαμβάνει από το σχολείο λέγοντάς της ότι έχει συνεννοηθεί με τη μητέρα. Πηγαίνουν σπίτι, πιστεύοντας η ανήλικη ότι θα βρει το μικρό κοριτσάκι να παίξει. Τη φροντίζει, την κάνει μπάνιο, στη διάρκεια του μπάνιου την αγγίζει, την χαϊδεύει. Δεν υπάρχει το υποκειμενικό στοιχείο της αρπαγής. Δεν υπάρχει βιασμός. Το ηρεμιστικό το χορηγεί για να την ηρεμήσει γιατί ταράζεται από όλη αυτή την ιστορία και από την είδηση ότι καταζητείται αυτή η κυρία», είπε ακόμα ο κ. Νουλέζας.

«Ο ισχυρισμός της κατηγορούμενης ήταν να την φροντίσει και κυριολεκτικά να την σώσει από το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζει. Δεν υπάρχουν σεξουαλικές πράξεις, ειδικά μετά τη χορήγηση του ηρεμιστικό. Δεν επιδοκιμάζω τη συμπεριφορά της», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Η εντολέας μου δέχεται ό,τι έχει διαπράξει. Όμως αρνείται ορισμένες κατηγορίες κακουργηματικές. Ζητά συγγνώμη από την οικογένεια και είναι διατεθειμένη να επανορθώσει. Πάντως αυτά που είπε ο κ. Κούγιας για κυκλώματα είναι ακραία ανυπόστατα και αυθαίρετα. Δεν έχουμε ανάγκη να συγκαλύψουμε κανέναν. Έχει η εντολέας μου μια ιδιαίτερη σεξουαλική κατεύθυνση. Εκδιδόταν με ζευγάρια. Τουλάχιστον μας αναγνωρίζεται το δικαίωμα της μεταμέλειας και της συγνώμης», τόνισε ο συνήγορος της 33χρονης.

«Γιατί δεν αφήνεται να κρίνει η εισαγγελέας αν έγινε αρπαγή; Το παιδί όταν την αποχαιρέτησε, της είπε σε ευχαριστώ, την αγκάλιασε και της είπε μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου. Μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα και περιμένετε να ολοκληρωθεί η ανάκριση», κατέληξε ο κ. Νουλέζας.