Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών σχετικά με την υπόθεση του ψευτογιατρού.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως ο 47χρονος ψευτογιατρός είναι ένας πολυμήχανος άνθρωπος, ο οποίος «αγόραζε» την ελπίδα των ανθρώπων. «Αγόραζε την ελπίδα, είτε ταλαιπωρημένων ανθρώπων, είτε ανθρώπων που έβλεπαν τη θεραπεία τους πολύπονη, πολύμηνη και δύσκολη».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε πως η προσωπικότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου «άνοιγε πόρτες, και καμιά φορά μέσα στον ρου της καθημερινότητας θεωρούσαμε αυτονόητο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ό,τι δηλώνει».

Την ίδια στιγμή, έχει ζητηθεί από την εισαγγελία ένα έγγραφο με τα πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τον ψευτογιατρό προκειμένου να διαπιστωθεί αν έπεσαν θύμα του ή όχι. «Να αντιληφθούμε αν οι συνάδελφοι ήταν συνεργάτες ή κάποιοι που είχαν ξεγελαστεί».

«Δεν μου κίνησε υποψίες»

Με παρέμβασή της στην εκπομπή LIVE NEWS, η κ. Άννα, που έπεσε θύμα του ψευτογιατρού με τον σύζυγό της, σημείωσε πως τον είχε εμπιστευτεί για ένα «όχι σοβαρό» πρόβλημα υγείας. «Εμείς γνωρίζαμε κάποιο άλλο άτομο που είχε κάνει θεραπεία και επειδή δεν είχαμε κάτι σοβαρό είπαμε αντί να το αντιμετωπίσουμε με φαρμακευτική αγωγή, με κάποιο βότανο ίσως να ήταν καλύτερα».

Η ίδια σημείωσε πως συναντήθηκε με τον «γιατρό» τρεις φορές σε καφετέριες και αφού του είπε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τις έδωσε κάποια ειδικά βότανα, ενώ της σύστησε και ειδική διατροφή που θα έπρεπε να ακολουθεί.

Η κ. Άννα τόνισε πως δεν της κίνησε υποψίες, καθώς οι γνώσεις της γύρω από την εναλλακτική ιατρική είναι μηδαμινές. «Η αλήθεια είναι ότι μη έχοντας γνώση από εναλλακτικούς γιατρούς, μπορεί και να πειστείς. Η εναλλακτική ιατρική δεν είναι τόσο πολύ διαδεδομένη».

Όσον αφορά τον 47χρονο ψευτογιατρό, το θύμα δήλωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «ζεστό, χαλαρό, μιλούσε σαν να μοιραζόταν το πρόβλημά σου».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δίπλωμα ιατρικής, ο 47χρονος δήλωσε πως είχε θεραπεύσει κάποιον σε γνωστό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, και ως δώρο τον άφησαν να παρακολουθήσει την ιατρική, γι’ αυτό και δεν έχει δίπλωμα. «Δεν είχε δίπλωμα από εκεί, είχε την εμπειρία».