Μέχρι και τη Λαμία φαίνεται πως είχε απλώσει τα πλοκάμια του ο γιατρός – μαϊμού που εμφανιζόταν σε απελπισμένους ασθενείς, τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που ακολουθούσαν και τους προμήθευε με άγνωστα σκευάσματα, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τις πράξεις του έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά, 14 και 16 ετών καθώς και ένας 76χρονος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γνωστός γιατρός με ιατρείο στο κέντρο της Λαμίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς εξετάζεται η συνεργασία που είχε με τον ψευτογιατρό, όπως μεταδίδει το lamiareport.

Προς το παρόν στο κατηγορητήριο υπάρχουν 45 υποθέσεις με τον Εισαγγελέα να ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου για να απολογηθεί.

Στα τεφτέρια του μαϊμού – γιατρού, φέρεται να εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα, που είτε πείστηκαν για την ιατρική του διάνοια, είτε θέλησαν να προσπορίσουν όφελος σε βάρος ασθενών με βαριές ασθένειες.

Καταδικαστέα, απάνθρωπη & πρόστυχη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου

Στην είδηση ότι γνωστός γιατρός από τη Λαμία, εμπλέκεται στο κύκλωμα του μαϊμού – γιατρού, το LamiaReport επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστο Γεωργίου, ο οποίος και εκείνος παρακολουθεί σοκαρισμένος τα γεγονότα.

Για την περίπτωση του Λαμιώτη γιατρού δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση, όπως μας είπε, σε περίπτωση όμως που ασκηθεί ποινική δίωξη θα τους κοινοποιηθεί από την Εισαγγελική αρχή για τις δικές τους ενέργειες.

«Η περίπτωση του 47χρονου που κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις έχει σοκάρει όλη την ιατρική κοινότητα. Είναι καταδικαστέα, απάνθρωπη & πρόστυχη η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και η εμπορία ελπίδας σε συνανθρώπους μας», μας λέει ο κ. Γεωργίου ο οποίος απευθύνει έκκληση προς ασθενείς και μη, να παραμένουν προσηλωμένοι και να εμπιστεύονται την επίσημη ιατρική, μακριά από αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας, πρακτικές, οι οποίες μπορούν να τους κοστίσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

«Μακάρι στο μέλλον να βρεθούν και άλλοι τρόποι, πρωτοποριακές θεραπείες πιο αποτελεσματικές για δυσίατα νοσήματα. Προς το παρόν όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι και μέθοδοι για την αντιμετώπιση των γνωστών ασθενειών και ο κόσμος θα πρέπει να μένει σε αυτούς και να μην εξαπατάται από ανθρώπους που εμπορεύονται την ελπίδα για προσωπικά οφέλη. Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή απάτης που όχι μόνο ο ιατρικός κόσμος αλλά όλη η κοινωνία καταδικάζει», καταλήγει ο κ. Γεωργίου.