Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah el-Sisi) νωρίτερα σήμερα στο Κάιρο. Οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας και Αιγύπτου και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Αμέσως μετά ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukri), με τον οποίον θα συνομιλήσουν για ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε σε άρθρο του στην εφημερίδα της Αιγύπτου Al-Ahram ο κ. Δένδιας, ευελπιστεί η επίσκεψή του να συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση των συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα άλλωστε με τις συνομιλίες του κ. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών Αιγύπτου Σαμέχ Σουκρή, συνεδριάζουν οι Τεχνικές Ομάδες Εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ