«Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι ένα πρόγραμμα με τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε το όνομά του», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχετικού προγράμματος ύψους 2,5 δισ. ευρώ στους δήμους.

Χαρακτήρισε, «εμβληματικό» το πρόγραμμα στο οποίο όπως είπε πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, με κριτήρια. «Πρέπει να είναι αδιάβλητο, όλες οι διαδικασίες θα γίνονται ψηφιακά».

Είναι η πυξίδα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, που ορίζει τους δρόμους, ώστε η αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Αλλά ταυτόχρονα είναι και πυλώνας του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Πριν από 30 χρόνια ως υποψήφιος δήμαρχος ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης παρουσίαζε το πρόγραμμά του με την ίδρυση αναπτυξιακού ταμείου. Αυτό το όραμα στην ουσία κάνουμε πράξη τώρα, είπε ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε ότι μέσω του προγράμματος  τα επόμενα χρόνια, 2,5 δισ. ευρώ θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και θα δημιουργήσουν περί τις 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης.