Να συμβάλει στην επιδιωκόμενη εκεχειρία στη Λιβύη κάλεσε την Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εάν οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στη λιβυκή σύγκρουση, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και των υπόλοιπων διεθνών εταίρων για άμεση εκεχειρία, θα ήταν κάτι πολύ θετικό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με το sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται ακόμη μια προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, η οποία ταλανίζεται από την πολυετή εμφύλια σύρραξη.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη, αντιπροσωπεία της Βουλής της ανατολικής Λιβύης, η οποία ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Τα κόμματα της Λιβύης δηλώνουν από τη Μόσχα την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Ρωσίας να εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός και να επιστρέψουν (σ.σ. οι αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης) στην πολιτική οδό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου και της πρωτοβουλίας του Καΐρου» δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, μετά το πέρας της συνάντησης.