Συνάντηση Μώραλη – Τσιάρα για τα Δικαστήρια Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για να συζητήσουν το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για να συζητήσουν το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε μεταξύ άλλων στον κ. Τσιάρα ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να υπάρξει οριστική λύση για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά, σημειώνοντας πως έχει προχωρήσει τα τελευταία 6 χρόνια όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων κα Αθηνά Γλύκα -Χαρβαλάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι ξεκίνησε μια σειρά συναντήσεων με Υπουργούς, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κοροναϊόυ, για τα μεγάλα θέματα της πόλης.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα μαζί με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, όπου είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τη μεταφορά των δικαστηρίων της πόλης μας. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί την πόλη, τον Δήμο και τον δικαστικό κόσμο τα τελευταία πολλά χρόνια. Ζήτησα από τον Υπουργό να επισπευσθούν οι διαδικασίες από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να επιλεγεί το κατάλληλο κτήριο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μελέτη και την κατασκευή του, προκειμένου να μεταστεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπίστωσα ότι  και ο κ. Τσιάρας κατανοεί τη σπουδαιότητα του θέματος και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες. Πιστεύω ότι πλέον κινούμαστε προς την οριστική λύση για το μείζον αυτό θέμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk