Το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν θερμό και δεν σχετιζόταν με τη ζέστη των ημερών. Ηταν θερμό γιατί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε τους λοιμωξιολόγους που έβαλαν πλάτη όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας και συνεχίζουν να αγωνίζονται ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον κορωναϊό.

Στο Προεδρικό Μέγαρο πήγαν 26 γιατροί της Εθνικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι γιατροί μπήκαν με μάσκα στο Προεδρικό και την έβγαλαν μόλις πέρασαν στον κήπο.

Εκεί κάθισαν για αρκετή ώρα και συνομίλησαν με την κ. Σακελλαροπούλου. Αν και η συνομιλία ήταν λίγο δύσκολη γιατί το Προεδρικό Μέγαρο έχει κατακλυστεί από χιλιάδες… παπαγαλάκια που κάνουν απίστευτη φασαρία.

Η συζήτηση προφανώς και περιστράφηκε γύρω από τον ιό με τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν φόβους για το άνοιγμα της χώρας και για τα εκατομμύρια των τουριστών που αναμένονται.

Ανησυχούν για αύξηση των κρουσμάτων και το έλεγαν στις συζητήσεις τους.

Η Πρόεδρος τους ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκαναν και ενδιαφέρον έχει ότι γνώριζε πολλά και τους ρωτούσε πολλά ενώ ζήτησε εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Για τον κ. Τσιόδρα υπογράμμισε ότι μιλούσε κι έπεισε τους πολίτες με «τον γλυκό του τρόπο».