Άνοιξε χθες η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με θέματα τα οποία σε γενικές γραμμές θεωρήθηκαν βατά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ.Σπύρος Δαμιανός, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής στάθηκε στη σημασία που έχει τα θέματα να μην είναι μόνο «βατά» αλλά επίσης σαφή και εντός του κύκλου της ύλης που έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Ο κ. Δαμιανός έδωσε μέσα από την εκπομπή πρακτικές συμβουλές προς τους μαθητές. Όπως είπε, δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία, συνεπώς είναι προτιμότερο οι μαθητές να απαντήσουν σε όλα τα θέματα που τους ζητούνται, ακόμη και αν δεν είναι απόλυτα σίγουροι. Αυτό θα τους δώσει το πλεονέκτημα να διεκδικήσουν κάποια έξτρα μόρια.

Στο θέμα της διατροφής των υποψηφίων αναφέρθηκε η κ. Αστερία Σταματάκη, διαιτολόγος,διατροφολόγος, που τόνισε τη σημασία που έχει η διατροφή αυτήν την περίοδο για την ευεξία αλλά και την ψυχολογία τους.

Γεύματα πλούσια σε πρωτεϊνες, σαλάτες, φρούτα, αλλά και σοκολάτα είναι ανάμεσα στις διατροφικές συμβουλές που έδωσε, ενώ τόνισε πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να τρώνε ελαφριά το βράδυ και να πίνουν πολύ νερό.