Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα υγειονομικοί υπάλληλοι, με αιτήματα την αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Οι υγειονομικοί, που βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Μαβίλη και ξεκίνησαν πορεί προς το υπουτείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στην κάθοδο της Βασίλισσης Σοφίας στην οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Υγείας στην Αριστοτέλους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και στην κάθοδο αλλά και στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας, στην οποία συμμετέχουν  η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ – ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).