Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στο Ισραήλ, πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί σε χώρα του εξωτερικού μετά την πανδημία.

«Χαίρομαι για την επίσκεψή σας, Πρωθυπουργέ, η οποία καταδεικύει τις καλές διμερείς μας σχέσεις», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πράγματι, αποτελεί πάντα και δική μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι το Ισραήλ. Είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό μετά την κρίση του κορωνοϊού», απάντησε ο Πρωθυπουργός. «Αυτό σημαίνει πολλά. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε», είπε από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι «φυσικοί σύμμαχοι».

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι φυσικοί σύμμαχοι. Οι σχέσεις μεταξύ χωρών βασίζονται σε ιστορικούς δεσμούς δεκαετιών ή και αιώνων. Η ισχυρή σχέση μεταξύ των λαών της Ελλάδας και του Ισραήλ θεμελιώνεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στον πολιτισμό και τα κοινά οράματα. Συνεπώς, πρόκειται για έναν σταθερό δεσμό που υπερβαίνει την πολιτική», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Yedioth Ahronoth».