Μπήκε ο Ιούνιος και σήμανε η αρχή του καλοκαιριού. Καρπούζι, ήλιος, θάλασσα, τζιτζίκια και ξέγνοιαστες στιγμές πάνω στο κύμα. Όσοι από εμάς έχουμε την τύχη να έχουμε «χωριό» θα πάρουμε τον γνώριμο επαρχιακό δρόμο ή το πλοίο της γραμμής για να απολαύσουμε ξανά το ελληνικό καλοκαίρι. Τι γίνεται όμως με όσους από εμάς δεν έχουν εξοχικό; Που θα πάμε τελικά;

ΒΡΕΣ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Ο τουρισμός έχει υποστεί ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα λόγω του COVID- 19. Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σύνορα και ένα σωρό υπουργικά διατάγματα για την προστασία των τουριστών για όσους καταφέρουν να έρθουν. Μία ολόκληρη βιομηχανία μπήκε σε παύση με τραγικές συνέπειες για τον κλάδο. Πολλά ξενοδοχεία αποφασίζουν να μην λειτουργήσουν καν φέτος μην μπορώντας να αντέξουν το κόστος λειτουργίας σε συνδυασμό με τις χαμηλές κρατήσεις. Οπότε τι μπορούμε να  κάνουμε; Έρευνα.

Μπορεί να ακούγεται βουνό αλλά δεν είναι. Μόλις τα ξενοδοχεία άνοιξαν τις φιλόξενες πόρτες τους αρχίσαμε να λαμβάνουμε προσφορές ξανά από πολλά γνωστά site που διαφημίζουν οικονομικά πακέτα διακοπών. Επίσης γίνονται προσπάθειες καταγραφής των ξενοδοχείων που θα ανοίξουν από πολλούς φορείς προς διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Σίγουρα οι διακοπές μας δεν θα είναι οι ίδιες και όπου και να είμαστε θα έχουν άρωμα αντισηπτικού. Ωστόσο δεν πρέπει να απογοητευόμαστε γιατί οι άνθρωποι θα είναι εκεί με ένα μεγάλο χαμόγελο, πιθανώς κρυμμένο πίσω από κάποια μάσκα, αλλά θα είναι εκεί. Γιατί η φιλοξενία δεν έχει να κάνει μόνο με το περιβάλλον αλλά και με τους ανθρώπους τους.

ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ    

Αν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες και θεωρείτε πως δεν είστε ασφαλείς με πολλούς ανθρώπους, υπάρχουν τα κλασικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι βίλλες που λογικά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ανοίξουν μιας και τα λειτουργικά τους έξοδα είναι χαμηλότερα. Μια επίσκεψη στις δημοφιλής πλατφόρμες αναζήτησης θα σας πείσει πως είναι όλοι εκεί και κάποιοι με χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με πέρυσι.

ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΟ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ;

Με τέτοια υπέροχη γαλάζια θάλασσα θα ήταν αδύνατον να μην υπήρχε η εναλλακτική της ενοικίασης γιοτ. Μπορεί να είναι άλλη κατηγορία διακοπών για αρκετούς άπιαστη αλλά δεν είναι μόνο για δύο άτομα. Μπορούμε να μαζευτούμε πολλοί και να μοιραστούμε τα έξοδα. Η εμπειρία μοναδική και σίγουρα πιο ασφαλής σε σχέση με τον γενικό συνωστισμό των διακοπών. Οι επιλογές των προορισμών είναι δεκάδες καθώς η Ελλάδα είναι γεμάτη με υπέροχα νησιά και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε πόσα μέρη θέλουμε να επισκεφθούμε.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ;

Αν όλο το σύμπαν έχει αποφασίσει να μην πάμε διακοπές φέτος, τότε καλό θα είναι να μην μας πάρει από κάτω. Μπορούμε να μείνουμε σπίτι και να βρούμε μια ωραία παραλία να κάνουμε μπάνιο. Με τέτοια πλούσια ακτογραμμή κάτι θα υπάρχει κοντά. Μην ξεχνάμε πως σημασία δεν έχει μόνο που είσαι αλλά με ποιους είσαι. Μια καλή παρέα κάνει πάντα τη διαφορά.

Αν θέλουμε πάλι να μείνουμε μέσα και δεν μπορούμε να δούμε άλλο Νetflix τότε μία διασκεδαστική ιδέα θα ήταν να δοκιμάζαμε να παίξουμε έστω μια φορά casino ή στοίχημα μήπως μας χαμογελάσει λίγο μια φορά η τύχη μας και που ξέρεις…ίσως καταφέρουμε να πάμε διακοπές με το κότερο.