Ως «πολύ σημαντική διπλωματικά» χαρακτήρισε την ελληνοϊταλική συμφωνία για ΑΟΖ, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο «ΜEGA Mag».

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων έκανε λόγο πως η συμφωνία με την Ιταλία αλλά αυτές που οι επιχειρεί να συνάψει η Αθήνα με χώρες όπως η Αλβανία και η Αίγυπτος αλλά και η βαθύτερη σχέση με το Ισραήλ «θα διαμορφώσουν ένα πλέγμα διεθνών σχέσεων στην περιοχή που θα αναδείξει την Ελλάδα ως τον βασικό γεωπολιτικό παίκτη, με ειδική και βαρύνουσα σημασία».

«Η συμφωνία με την Ιταλία έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, γιατί υπάρχει ένα κράτος, πέραν από εμάς, που αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 μίλια, στην πράξη» τόνισε.

Σε ότι αφορά τα αλιευτικά δικαιώματα που αναφέρονταν στην συμφωνία Αθήνας-Ρώμης, τόνισε ότι ήταν υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλιέων, καθώς «προστατεύει τα δικαιώματά τους, καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό ιταλικών σκαφών που θα ψαρεύουν ενώ προστατεύει και συγκεκριμένους τύπους αλιευμάτων».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την τουρκική παραβατικότητα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την «συστηματική απειλή χρήσης βίας που προβαίνει η Τουρκία».

«Όταν αφαιρεθεί αυτή η δυνατότητα απειλής από την Τουρκία, κάτι που θα ξεδιπλωθεί μέσα από την ενίσχυση της αποτροπής μας αλλά και ένα σύμπλοκο αμυντικών στρατηγικών σχέσεων, η Τουρκία θα χάσει και τον οποιοδήποτε ρόλο της στην περιοχή» πρόσθεσε.

Ενίσχυση πρωτογενούς τομέα

Σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, επισήμανε ότι συνεχίζεται η στήριξη όσων επλήγησαν από τον κοροναϊό, όπως, των αλιέων, ενώ προανήγγειλε πρόσθετη ενίσχυση στον κλάδο αυτό.

Ακόμα, ανέφερε ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι παραγωγοί λαϊκών αγορών και όσοι ασχολούνται με την αιγοπροβατοτροφεία.

«Είμαστε σε συζήτηση για να ενισχύσουμε οποιοδήποτε πληττόμενο κλάδο. Εξετάζονται όλα τα ζητήματα ενίσχυση» είπε χαρακτηριστικά.

Η περίπτωση Παπαδημούλη

Μιλώντας για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, αγόρασε ακίνητα εντός του 2019 για να τα νοικιάσει σε ΜΚΟ που τα προσφέρουν σε μετανάστες, έκανε λόγο για «αριστερά του χαβιαριού», ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση δεν έχει κάτι έκνομο.

«Δεν είναι παράνομο το θέμα. Αλλά πόσο υποκριτικό είναι. Ενδιαφέρουσα συζήτηση το πώς επιλέγει ο συγκεκριμένος τρόπος τοποθετήσεως των χρημάτων του κ. Παπαδημούλη. Πρόκειται για αξιοποίηση αυτού που είχαν φτιάξει ως ιδεολογικό μοντέλο σε ένα επίπεδο πράξης. Το επίπεδο της περιουσιακής ενίσχυσης είναι που ελέγχεται ως υποκριτικό, σε σχέση με τον ανθρωπισμό που διακηρύσσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς το ζήτημα της υποκρισίας, δεν είδα να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας. Μάλλον θεωρεί ότι είναι εντάξει αυτή η συμπεριφορά. Από την περίφημη αλληλεγγύη στους μετανάστες, καταλήξανε στο να κάνουν μια ‘’αξιοπρεπέσταση’’, ‘’επικερδέστατη’’ και ‘’επωφελέστατη’’ δουλειά» κατέληξε.

Τέλος, σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού, υπογράμμισε ότι φέτος θα διανύσουμε μια «δύσκολη τουριστική χρονιά. Δεν θα έχουμε τους αριθμούς που έχουμε συνηθίσει».

«Αναδεικνύουμε την Ελλάδα ως σημαντικό τουριστικό προορισμό. Περιβάλλον, τοπία, γαστρονομία, πολιτισμός. Σε αυτό προσθέτουμε ότι σχέση με τον κοροναϊό, μπορεί κάποιος να έρθει στην χώρα μας και να νιώθει ασφαλής, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που χειρίστηκε υποδειγματικά τον κοροναϊό. Ταυτόχρονα, έχει υποδομές, ώστε ένα συμβεί κάτι να μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση» κατέληξε.