Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τα όσα του είπε η εντολέας του, ενώ προχώρησε στην πρόβλεψη ότι η 35χρονη θα προφυλακιστεί.

Ο κ. Κεχαγιόγλου είπε: «H συμπεριφορά της κατηγορουμένης δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι θέμα αρνήσεως συνεργασίας μαζί μου, στο κάτω κάτω είμαι ο δικηγόρος της και η ίδια μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Είναι άρνηση απέναντι σε όλη τη δικογραφία. Είναι σαν να μην την αφορά. Σαν να είναι ένα τρίτο πρόσωπο, απομακρυσμένο που δεν το αφορά αυτή η υπόθεση».

Διευκρίνισε μάλιστα πως η 35χρονη δεν χρησιμοποίησε τη φράση «είμαι αθώα», αλλά του είπε «δεν με αφορά αυτή η υπόθεση».

Εκτίμησε πως ίσως αυτή η στάση της κατηγορούμενης να έχει την ψυχολογική ερμηνεία της στο σοκ της σύλληψης ή να έχει να κάνει με απώθηση των όσων της συμβαίνουν και αλλάζουν τη ζωή της.

«Θα προφυλακιστεί»

Αύριο Τρίτη, η 35χρονη απολογείται και ο κ. Κεχαγιόγλου σημείωσε πως «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα αύριο να μην προφυλακιστεί. Θεωρώ ότι θα κριθεί προσωρινά κρατούμενη ανεξαρτήτως του τι θα πει η ίδια».

Κατά πληροφορίες του κ. Κεχαγιόγλου, μάλιστα, οι αρχές θα εισφέρουν νέα στοιχεία στη δικογραφία. Επαίνεσε δε την ΕΛΑΣ για την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά που έκανε για να ξεδιαλύνει την υπόθεση ανεξαρτήτως της εμπλοκής ή όχι της εντολέως του.

Στάθηκε τέλος στην σημασία που έχει η ψυχιατρική εκτίμηση ειδικά για ένα «έγκλημα που γίνεται μια φορά στα 30 χρόνια στην Ελλάδα».

Λανθασμένη η κατηγορία, κατά τον Σάκη Κεχαγιόγλου

Όσο για την κατηγορία που απαγγέλθηκε στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εξέφρασε την άποψη πως «η κατηγορία για την 35χρονη θα έπρεπε να είναι βαριά σκοπούμενη σωματικά βλάβη και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας» από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια επίθεση με καυστικό υγρό. Θεωρώ ότι πρόθεση της επίθεσης «ήταν να τραυματίσει και όχι να σκοτώσει» είπε χαρακτηριστικά.