Ο «Μεγάλος Περίπατος» που φιλοδοξεί να αλλάξει το κέντρο της πόλης, προκάλεσε σήμερα (15/6) κυκλοφοριακό κομφούζιο στις βασικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Νεύρα και μποτιλιάρισμα ήταν τα δύο βασικά στοιχεία που σκηνοθέτησαν το σκηνικό σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, από νωρίς το πρωί, ένεκα της πρεμιέρας του «Μεγάλου Περιπάτου».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από νωρίς το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

Ακόμα και αργά το απόγευμα της Δευτέρας (15/6), στην Πανεπιστημίου, υπήρχε κίνηση αφού πλέον χρησιμοποιούνται μόνο οι 3 αριστερές λωρίδες.

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνούν στις λωρίδες, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την πεζοδρόμηση.

Εν ολίγοις, από τις έξι λωρίδες της Πανεπιστημίου, μόνο οι τρεις πλέον θα χρησιμοποιούνται από τα Ι.Χ. και οι άλλες τρεις θα αποτελέσουν μετά το πέρας των εργασιών, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και μια λωρίδα μόνο για τα Μ.Μ.Μ.

Την ίδια στιγμή οι καταστηματάρχες στην περιοχή εκφράζουν τις ανησυχίες τους για μειωμένη κίνηση της αγοράς, εφόσον οι πολίτες θα αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Αυξημένη η κίνηση και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου το απόγευμα της Δευτέρας (15/6), με την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών να ξεκινά από νωρίς το πρωί.

Κομφούζιο υπήρξε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το φόρτο των οχημάτων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA: