Η διασκέδαση το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετική, θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, σχολιάζοντας την επιβολή προστίμων σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα και καταστήματα εστίασης στην Αττική για παραβίαση των μέτρων περί συνωστισμού.

«Αν τηρήσουμε τους κανόνες δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε ότι θα γίνονται έλεγχοι και στις τουριστικές περιοχές.

Ο υφυπουργός δήλωσε ακόμα ότι καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 500 έλεγχοι, σε όλη την Ελλάδα και υπενθύμισε ότι λειτουργεί και η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την ανάγκη της προσωπικής ευθύνης, λέγοντας ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα οι επαγγελματίες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, και να κατανοήσουν ότι η διασκέδαση το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετική.

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα και στους θαμώνες των νυχτερινών κέντρων.