Kατά 15.000 περισσότεροι θα είναι φέτος οι δικαιούχοι για τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» σημείωσε πως αυξάνονται κατά 18% τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και συνολικά θα τα λάβουν 98.600 μητέρες.

Τα εισοδηματικά όρια ανεβαίνουν οριζόντια για όλους κατά 3.000 ευρώ, ενώ δικαιούχοι του voucher θα είναι πλέον και μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο.

Αναφερομενη στις οικογένειες που έχουν άτομα με αναπηρία, τόνισε πως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια όπως γενικά και για όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Ανοίγουν τον επόμενο μήνα οι κατασκηνώσεις ΑμεΑ

Για τις κατασκηνώσεις η κ. Μιχαηλίδου είπε πως υπάρχει «πράσινο φως» από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και διαμορφώθηκαν τα κριτήρια και οι προδιαγραφές για την λειτουργία τους.

Από 1η Ιουλίου θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν και οι 14 κατασκηνώσεις ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα που φιλοξενούν κάθε χρόνο 3.500 άτομα με αναπηρία.