Τα χαμόγελα και η ανακούφιση «έσβησαν» μέσα σε ένα λεπτό τις ώρες αγωνίας που πέρασε οικογένεια της δεκάχρονης Μαρκέλλας όταν άκουσαν ότι το παιδί τους βρέθηκε.

Η ώρα ήταν οχτώ μισή το πρωί όταν ο κύριος Γιώργος Οικονόμου είδε την ανήλικη Μαρκέλλα να περιφέρεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη με το βλέμμα της να είναι χαμένο και να προσπαθεί να καταλάβει πού βρίσκεται. «Εγώ τη ρώτησα από πού έρχεσαι, μου είπε με άφησε η κυρία που με πήρε, μου έδωσε 30 ευρώ να πάρω ταξί για να πάω σπίτι μου».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Σεραφειμίδου που έκανε παρέα στην δεκάχρονη μέχρι να έρθει αστυνομία, το παιδί κρατούνταν με χειροπέδες.

Η 10χρονη μαθήτρια από τις εννιά το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα έδινε κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τη συνάντησε η μητέρα της μετά τον εφιάλτη που έζησαν και οι δύο μαζί.

«Δεν την έχουμε δει ακόμη…»

Μιλώντας στο MEGA, ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας, Χρήστος Βεράμης, σημείωσε πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι γονείς τους την έχουν δει ακόμη.

«Υπάρχει το πρωτόκολλο. Περνάει παιδοψυχολόγους, πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Κάθε πληροφορία θα είναι χρήσιμη. Δεν ξέρουμε αν έχει χτυπήσει, σίγουρα φέρει τραύματα στα χέρια της».

Ο αδερφός της 10χρονης σημείωσε πως η μητέρα τους δίνει καταθέσεις, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δει το παιδί της, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να βρει τρόπο να συναντήσει την αδερφή του. «Με τους γονείς δεν είχα επαφές σήμερα. Γενικότερα δεν μας αφήνουν και πολύ να έχουμε επαφές, ούτε με τη μικρή, ούτε με τους γονείς».

Ο κ. Βεράμης τόνισε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται ύποπτα από τις Αρχές, αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο τους έχει απαγορευτεί κάθε επικοινωνία με την 10χρονη. «Ακόμα και εγώ αυτήν την στιγμή θεωρούμαι ύποπτος. Και ο καθένας από τον κύκλο της θεωρείται ύποπτος. Δίνουμε καταθέσεις συνεχόμενα, δεν έχει βγει κάποια άκρη».

Για τη γυναίκα φερόμενη ως δράστη και την περιγραφή της που έχει δοθεί, ο αδερφός της 10χρονης σημείωσε πως κανείς από την οικογένεια δεν έχει δει τέτοια γυναίκα, ενώ τόνισε πως η οικογένεια δεν έχει καμία ένδειξη που να την οδηγεί σε κάποια απάντηση για το περιστατικό ή για το άτομο που απήγαγε τη μικρή.

«Τα μέλη της οικογένειας και οι γονείς δεν έχουν δει αυτή τη γυναίκα. Προς το παρόν είμαστε στο κενό».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρόμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».