Τραγωδία στο Μάτι: Ο ανακριτής στην Πυροσβεστική ερευνά τυχόν απόκρυψη στοιχείων

Σειρά εφόδων σε υπηρεσίες που ενεπλάκησαν  – δια των οργάνων τους – στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÇ ÑÁÖÇÍÁ - ÌÁÔÉ ÅÐÏÌÅÍÇ ÌÅÑÁ (EUROKINISSI / ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÁÇ)

Σειρά εφόδων σε υπηρεσίες που ενεπλάκησαν  – δια των οργάνων τους – στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έχει πραγματοποιήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι μάλιστα έγιναν παρουσία του, κατέσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει, γεγονός που βάζει τρικλοποδιά στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Τελευταία έφοδος, όπως αποκάλυψε το ethnos.gr έγινε χθες στην Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στην ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός προέβη στις εφόδους αυτοπροσώπως, καθώς συναντούσε εμπόδια για την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στην δικαιοσύνη. Η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk