Για τις επαφές που είχε με τον διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας και με κατοίκους της περιοχής σχετικά με το θέμα της δυσοσμίας από τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της Oil One, μίλησε στο «MEGA Mag» ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Στόχος μας είναι, ως αριστερά, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όπως κάναμε στο παρελθόν αγώνες για άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες της περιοχής, έτσι θα κάνουμε και τώρα για να λυθεί αυτό το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Πρέπει να αναλύσουμε το πρόβλημα και καλό είναι στα ρεπορτάζ που ακούμε από τα ΜΜΕ να ακούσουμε και το όνομα του πρωθυπουργού επί της κυβέρνησης του οποίου δόθηκε η άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης» ανέφερε ο πρώην υπουργός, με τους παρουσιαστές να του απαντούν πως ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντάς του ωστόσο το γεγονός ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα δόθηκε δυνατότητα στην επιχείρηση να επεκτείνει τις βλαβερές της δραστηριότητες στην περιοχή.

«Περιμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να τεκμηριώσουν την πηγή προέλευσης του προβλήματος. Περιμένουμε από τους αρμόδιους φορείς της πόλης να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη Βουλή και θα πρωταγωνιστήσουμε και θα πιέσουμε για κινητοποιήσεις γιατί δεν είναι δυνατόν η Β’ Πειραιά και γενικά η περιοχή του Πειραιά να χρησιμοποιείται από κάποιους σαν την πίσω αυλή του σπιτιού τους» υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για όσα έχει κάνει στη Β’ Πειραιά, όπως η παραχώρηση του χώρου Λιπασμάτων που η ΝΔ προόριζε για άλλες δραστηριότητες» υποστήριξε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η εντολή, από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Φάμελλο και την περιφερειάρχη κ. Δούρου, για τους συγκεκριμένους ελέγχους. «Βεβαίως και έχουν καθυστερήσει οι συγκεκριμένοι έλεγχοι να έχουν αποτέλεσμα και έχουν τελικό πόρισμα» υπογράμμισε.

«Σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα βεβαίως τα γνωρίζουμε. Ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις σήμερα και θα είμαστε εκεί και θα δώσουμε τον αγώνα για να λυθούν τα προβλήματα προς όφελος των κατοίκων, όχι σε όφελος ενός επιχειρηματία εναντίον ενός άλλου. Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η σύγκρουση» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των ετών λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης στην περιοχή από τα 12 χρόνια στα 20, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να ψηφίσει το άρθρο 70, «για το οποίο υπήρχαν και στο δικό μας χώρο διαφωνίες, αλλά όταν ασκείς κυβερνητική πολιτική είσαι αναγκασμένος να κάνεις και τέτοιες επιλογές».