Ο αδελφός του George Floyd, Φιλόνιζ Φλόιντ, θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ακρόασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης με θέμα «Πρακτικές της αστυνομίας και λογοδοσία επιβολής του νόμου».

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο αδερφός του Φλόιντ θα παραστεί στην Επιτροπή ή θα εμφανιστεί ψηφιακά.

Ο Φιλόνιζ θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής ανάμεσα σε άλλους εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων.

Η ακρόαση θα εξετάσει μια νομοθετική πρόταση που είναι η πιο εκτεταμένη ομοσπονδιακή παρέμβαση στην επιβολή του νόμου που πρότειναν οι νομοθέτες με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα.

Η νομοθεσία, που εκδόθηκε από τους Δημοκρατικούς, έρχεται εν μέσω μιας δημόσιας υποστήριξης για το κίνημα της Black Lives Matter και των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την υφήλιο.

Οι αξιωματούχοι της πόλης από το Χιούστον μέχρι το Σαν Ντιέγκο απαγορεύουν τώρα το κεφαλοκλείδωμα καθώς και άλλες μεθόδους.

Μάλιστα οι δήμαρχοι του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης δεσμεύτηκαν να μειώσουν τη χρηματοδότηση στην αστυνομία τα οποία χρήματα θα επενδύσουν σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινότητες μεταναστών.

Συγκίνηση στην κηδεία

Συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου, «αποχαιρέτισαν» τον Αφροαμερικανό, ο οποίος δολοφονήθηκε από Αστυνομικούς πριν λίγες μέρες στη Μινεάπολη.

Οι φόβοι πολλών ότι τη μέρα της κηδείας θα υπάρξει αναζωπύρωση των βίαιων διαδηλώσεων και αντιδράσεων δεν επιβεβαιώθηκαν, κι έτσι, μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό το κλίμα, οι ΗΠΑ, «αποχαιρέτισαν» τον Τζορτζ Φλόιντ.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στο Διαδίκτυο, τα μέλη της οικογένειάς του ντυμένα στα λευκά μίλησαν με συγκίνηση για τον χαμό του δικού τους ανθρώπου, ζητώντας δικαιοσύνη και αλλαγή.

Ο νεότερος αδερφός του, Τέρενς Φλόιντ, ανέφερε ότι ξυπνούσε στη μέση της νύχτας τις τελευταίες ημέρες τραυματισμένος από τη μνήμη του να βλέπει τον μεγαλύτερο αδερφό του να καλεί τη μητέρα τους ενώ άφηνε την τελευταία του πνοή.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του είπε: «Ο Τζορτζ ήταν ο προσωπικός μου υπεράνθρωπος».