Στην επαγγελματική ζωή της Χριστίνας, του Γιάννη, της Τατιάνας και του Στέφανου έχει μπει για τα καλά η μάσκα.

Εργαζόμενοι που είναι αναγκασμένοι να την έχουν στο πρόσωπό τους για ώρες. Υποχρεωτικά. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές. Από την επικοινωνία, μέχρι την αναπνοή.

Η ζωή με τη μάσκα

Η Χριστίνα φοράει σχεδόν όλη μέρα μάσκα. Από νωρίς το πρωί, πριν πάει στη δουλειά της, καθώς μετακινείται με το μετρό, μέχρι το βράδυ που θα σχολάσει από την καφετερία, όπου εργάζεται. «Δεν ακούγομαι τόσο καλά όταν μιλάω στον πελάτη. Δεν μπορώ να πιω νερό την στιγμή της δουλειάς».

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των εργαζομένων έχει γίνει η μάσκα για την προστασία από τον κοροναϊό. Οι περισσότεροι όμως, όπως μας λένε, δυσκολεύονται τόσο στο να αναπνεύσουν λόγω της ζέστης, όσο και στο να επικοινωνήσουν με τους πελάτες.

«Η ζέστη θα είναι το πιο βασικό πρόβλημα»

Ο Στέφανος εδώ και 17 χρόνια εργάζεται στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Όπως μας εξομολογείται, είναι η πρώτη φορά που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη δουλειά του, λόγω της μάσκας. «Στα τόσο χρόνια που είμαι εδώ είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να ανταπεξέλθω με τη μάσκα στο πρόσωπο»

Η Τατιάνα εργάζεται ως κομμώτρια. Το πιστολάκι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αναπνοή της, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας. «Τη φοράμε ένα 6ωρο – 8ωρο καθημερινά. Τη βγάζουμε μόνο όταν θέλουμε να πιούμε νερό».

Μπορεί η χρήση της μάσκας να δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων μας, ωστόσο είναι ικανή να περιορίσει την μετάδοση του κοροναϊού και να αποτρέψει μελλοντικά επιδημικά κύματα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA