Τα παιδιά σχολικής ηλικίας είναι πιθανότερο να χτυπηθούν από κεραυνό παρά να πεθάνουν από κοροναϊό, σύμφωνα με τις στατιστικές και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεμπριτζ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας, τα οποία ανέλυσε το Κέμπριτζ,  τα παιδιά σχολικής ηλικίας κάτω των 15 ετών έχουν μια «πάρα πολύ μικρή» πιθανότητα 1 στα 3,5 εκατομμύρια να πεθάνουν από κοροναϊό και είναι πιο πιθανό να πληγούν από κεραυνούς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Telegraph και η Daily Mail,  τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ηλικίες μεταξύ πέντε και 14 ετών στην Αγγλία και την Ουαλία έχει καταγραφεί ένας θάνατος από κοροναϊό ανά 3,5 εκατομμύρια παιδιά.

Για τις ηλικίες κάτω των πέντε η αντίστοιχη αναλογία είναι ένας θάνατος ανά 1,17 εκατομμύρια παιδιά.

Πηγή εικόνας: Daily Mail

Σύμφωνα με τον Βασιλικό Σύλλογο Πρόληψης Ατυχημάτων, από 30 έως 60 άτομα το χρόνο έχουν την ατυχία να χτυπηθούν από κεραυνό, δηλαδή αναλογία από ένας στα 1,1 εκατομμύρια έως ένας στα 2,2 εκατομμύρια του βρετανικού πληθυσμού.

Η έρευνα και οι τοποθετήσεις των επιστημόνων τόσο από το Κέμπριτζ, όσο και από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει ενταχθεί  γρήγορα στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται στη Βρετανία για το αν τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις τους πριν από την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Οι επιστήμονες  υποστηρίζουν ότι αν δε σταθεί δυνατό να βρεθεί εμβόλιο ίσως θα ήταν καλύτερο να επιτραπεί στους μαθητές να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους και να εκτίθενται στο χαμηλό ρίσκο προσβολής από τον κοροναϊό, ενώ παράλληλα θα προφυλάσσονται οι πιο ευπαθείς πολίτες.