Σε μια τεράστια κίνηση που αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος προέβη ο Ράφαελ Ναδάλ, με τον Ισπανό να βοηθάει έμπρακτα για την αγορά εξοπλισμού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκεται στην Ριτσώνα.

Ο «Ματαντόρ» αποδέχθηκε αμέσως με χαρά την πρόσκληση του Ιρλανδού προπονητή τένις, Γουέσλι Ο’Μπράιεν, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε απηύθυνε κάλεσμα στους κορυφαίους τενίστες να βοηθήσουν τους μετανάστες, που βρίσκονται στη Ριτσώνα.

Ο Ισπανός τενίστας θα δωρίσει μια φανέλα του για να βγει σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, που θα ενισχύσουν τον εξοπλισμό της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα.

Μία από τις μεγαλύτερες δομές μεταναστών στην νότια Ευρώπη, καθώς φιλοξενούνται πάνω από 4000 πρόσφυγες, ενώ μάλιστα πρόσφατα η δομή τέθηκε σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Στόχος του Ιρλανδού προπονητή, Γουέσλι Ο’Μπράιεν, είναι να ενισχυθεί το ιατρείο της δομής.

Εκτός από τον Ράφαελ Ναδάλ, έχουν επίσης ενδιαφερθεί να βοηθήσουν αρκετοί ακόμα σπουδαίοι άνθρωποι του παγκοσμίου αθλητισμού, όπως είναι οι Γιουσέιν Μπολτ και Φραντς Μπεκενμπάουερ.