Μετά τις εξελίξεις με τον ισχυρό άντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο Τριφύλλι αρχίζουν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα της ομάδας. Η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι χωρίς τον Νικ Καλάθη.

Σύμφωνα με το Eurohoops o ομογενής γκαρντ έχει δώσει ήδη τα χέρια με την Μπαρτσελόνα για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο 31χρονος πλέι μέικερ συμφώνησε με τους Καταλανούς και μέχρι το 2023 θα είναι κάτοικος Βαρκελώνης.

Το  συμβόλαιο είναι κλειστό και το μοναδικό που απομένει είναι οι τυπικές διαδικασίες με τον Παναθηναϊκό για να πάρει και την ελευθέρας τους.

Ο Καλάθης με τους Πράσινους έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2021, όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο πλευρές τα έχουν βρει και αναμένεται να λύσουν την συνεργασία τους στις επόμενες ημέρες.

Τότε θα ανακοινωθεί και η απόκτηση του ομογενή γκαρντ από την Μπαρτσελόνα, μία μεταγραφή που αναμένεται να διαταράξει κι άλλο τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα με τους Μπλαουγκράνα να ενισχύονται σημαντικά και να αποκτούν ένα από τα κορυφαία γκαρντ της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας γκαρντ την σεζόν που μας πέρασε μετρούσε σε 28 ματς με το Παναθηναϊκό 13,3 πόντους μ, 9,1 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα όντας ο ηγέτης της ομάδας αρχικά του Αργύρη Πεδουλάκη και στη συνέχεια του Ρικ Πιτίνο.