Γερμανός εισαγγελέας εμφανίζεται βέβαιος ότι η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή, αναφέροντας μάλιστα πως έχει «αποδείξεις», καλώντας την ίδια στιγμή τους βρετανούς τουρίστες να βοηθήσουν να εξακριβώσουν το παλιό σπίτι του υπόπτου.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες, κυρίως από Βρετανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν την Praia da Luz μεταξύ 1995 και 2007».

Ο γερμανός εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ανακοίνωσε ωστόσο ότι δε διαθέτουν αρκετά στοιχεία ώστε να εκδοθεί ένταλμα για τον ύποπτο στη Γερμανία για τη δολοφονία της Μαντλίν ΜακΚάν».

Πριν από τέσσερα χρόνια, οι γερμανικές και βρετανικές αρχές είχαν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών τους τον παιδεραστή Μπρίκνερ και στη συνέχεια τον είχαν αποκλείσει από την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ερευνάται ο ρόλος του και σε άλλες υποθέσεις

Η γερμανική αστυνομία, συμπληρώνει το εγκληματικό προφίλ του 43χρονου Μπρίκνερ και με άλλη μια υπόθεση.

Εκτός από την 5χρονη Ίνκα– τη Γερμανίδα Μάντλιν όπως την αποκαλούν, τον 6χρονο Ρενέ, την 16χρονη Καρόλα, ερευνάται ο ρόλος του και στην δολοφονία 24χρονης στο Ανόβερο πριν από 10 χρόνια.

Στα ίχνη συνεργού η αστυνομία

Έναν υπάλληλο ο οποίος πιστεύεται ότι ενημέρωσε τον τον Γερμανό παιδόφιλο ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, ότι το τουριστικό οίκημα στο οποίο έμενε η μικρή Βρετανίδα ήταν ανοιχτό και εύκολο για διάρρηξη πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει οι Πορτογάλοι και οι Γερμανοί αστυνομικοί.

Τα όσα τυχόν γνωρίζει ο υπάλληλος αυτός για το βράδυ της 3ης Μαρτίου 2007 όταν και εξαφανίστηκε η Μαντλίν ενδεχομένως να αποδεχθούν καίρια για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των βρετανικών αρχών ο Μπρούκνερ είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν την ώρα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν χωρίς να έχει γίνει γνωστό για την ώρα αν η συνομιλία αυτή ήταν με τον υπάλληλο που του έδωσε τις πληροφορίες.