Τρία μνημόνια συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης με την «ΑΒ Βασιλόπουλος», την εταιρεία ταξί BEAT και τη Fraport Greece.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ και η ΑΒ θα διερευνήσουν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες χωροθέτησης, στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ πανελλαδικά, ειδικών σημείων για στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Με τη BEAT το σχέδιο περιλαμβάνει εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε πιάτσες ταξί, ανάπτυξη κοινών προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης για τους οδηγούς ηλεκτρικών ταξί, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της BEAT κλπ.

Όσο για τη συνεργασία με τη Fraport Greece, οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τις δυνατότητες εγκατάστασης στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία, σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Συμφώνησαν, επίσης, να εξετάσουν τις δυνατότητες προώθησης υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων και τις πιθανότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας.

Η ΔΕΗ, όπως έχει πολλάκις αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Γιώργος Στάσσης, έχει εντάξει στον σχεδιασμό της την τοποθέτηση πανελλαδικά, 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Στόχος σύμφωνα με τον κ. Στάσση, είναι «να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι, μόλις την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Ενέργειας και Μεταφορών κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Καραμανλή, σειρά κινήτρων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Στόχος της κυβέρνησης είναι έως το 2025 οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα να φτάσουν τις 24.036, ενώ έως το 2030 ένα στα τρία οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικά. Με το πακέτο κινήτρων των 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχουν μπει σε κυκλοφορία έως το τέλος του 2021, 1.700 οχήματα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, 3.000 δίκυκλα (ποδήλατα, σκούτερ), 1.500 νέα ταξί, 6.000 ηλεκτρικά και plug-in οχήματα που θα εξοπλίσουν εταιρικούς στόλους καθώς και 1000 «έξυπνοι» οικιακοί φορτιστές.