Ο 46χρονος, Ντάνι Πογιάτος, με ελάχιστη εμπειρία από αποδυτήρια επαγγελματικής ομάδας (σαν βοηθός του Κρόιφ βρέθηκε στο Ισραήλ) θα κληθεί να αναλάβει ένα έργο που μόνο εύκολο δεν είναι. Να διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο τόσο το αγωνιστικό, μα περισσότερο το διαχειριστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ίσως να έκανε τον Αλαφούζο να καταλάβει το λάθος που κάνει, διώχνοντας από την ομάδα τον Γιώργο Δώνη. Γνωρίζοντας πως σε 1,5 μήνα δε θα φοράει πια τη φόρμα του Παναθηναϊκού, έχοντας παίκτες που θα αποχωρήσουν κι εκείνοι μετά το τέλος της σεζόν, κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο που έκανε ό,τι ακριβώς μας δείχνει την τελευταία διετία: μπήκε στο γήπεδο σαν μια γροθιά.

Ο Δώνης έχει δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και πίστης με τους παίκτες του. Και αυτή είναι η πιο σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει στον Πογιάτος. Η υγεία που βγάζουν τα αποδυτήριά του, η σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία, η προσπάθεια για νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, χρειάστηκε χρόνος, χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς.

Ο νεαρός και άπειρος Πογιάτος καλό θα είναι να ξεκινήσει τη δουλειά του στον Παναθηναϊκό όχι βλέποντας DVD από παιχνίδια της ομάδας, αλλά μελετώντας τι γινόταν εντός αποδυτηρίων τα δύο τελευταία χρόνια. Από εκεί ξεκινάνε όλα.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι του στα πλέι οφ απέδειξε πως δεν έχει την παραμικρή ανάγκη από αλλαγή προπονητή. Πως βάζει ένα αυτογκόλ με την ελπίδα να μην αποδειχτεί μοιραία. Μια ζαριά που δε χρειαζόταν καν να τη ρίξει…

Μια αντι-ποδοσφαιρική απόφαση, με την ελπίδα να του βγει το ρίσκο. Αλλά το ποδόσφαιρο, όταν του πηγαίνεις κόντρα, συνήθως σε τιμωρεί…